TV2, propaganda, blog

Nem vagyok rendszeres plastik olvasó, de néhány havonta odatévedek egy postot elolvasni. Most egy tényleg érdekes dologról van ott nagyba szó. TV-s műsor, a TV2-től, 2003-ból a blogokról. (Közvetlen link a videóra.)

A film akkor készült, amikor én még csak tanultam nem csak az internetet, de még a számítógépet is, így aztán közöm sincs az akkori világhoz, viszont mai szemmel nézve nem kicsit tűnik furcsának és sok minden hülyeségnek.
Az film elején kapásból beleestek abba a hibába, hogy az offline naplókról kezdenek el beszélni. A blogger számára pontosan addig a pillanatig tűnhet hasonló kifejezési formának a blog és az old school napló, amíg rá nem jön, hogy mások a blogot mások is olvashatják, míg a mindenkitől elzárt kockás-füzetet jó esetben senki más nem olvassa, ezért aztán teljesen más dolgokat mer majd leírni a későbbiekben a blogjába. Erről már értekeztem egyszer.

No mindegy, ezután újságírók és bloggerek mondanak ezt-azt. Bloggerek kellő nagyképűséggel és fűvel, mint elsők és úttörők, újságíró, mint hivatásos, aki számára érthetetlen, hogy valaki ingyen ír.

Mai szemmel nézve nyilván ostobaságnak tűnik majdnem az egész, azóta lettek tematikus blogok meg mindenféle dolgok történtek a világban, ma már semmi nem lehet az interneten blog nélkül. Ez körülbelül olyan minimum követelmény lehet most, mint ahogy régen a hacker howto szerint egy weboldal volt.

Hozzászóláshoz a Disqus szolgáltatását használom, korábbi vélemények elovlasásához és új hozzászólás írásához engedélyezd a Disqus-tól származó JavaScripteteket.