Mozilla Firefox AdBlock Extension

Az AdBlock-ról

adblock iconA webet böngészve rengeteg zavaró, esetenként rendkívül agresszív hirdetés állhat utunkba. Ezek a hirdetések olyan "információkkal" próbálnak elárasztani minket, amik egyáltalán nem érdekelnek, hiszen nem azért böngésszük (általában) a webet, hogy az elénk kerülő reklámokat nézegessük. Amellett, hogy zavaróak, az a hátrányuk is megvan, hogy van méretük, letöltésük sávszélességet foglal, esetenként a reklámokat kiszolgáló ún. adserverek is túlterheletek vagy lassúak, így tovább tart egy oldal betöltése, mely olykor hosszú másodpercekben mérhető.

Az AdBlock ezek ellen készült el. Meggátolja, hogy a nem kívánt reklámok megjelenjenek vagy, hogy egyáltalán letöltődjenek. Ezzel megspórolhatjuk azt a bizonyos sávszélességet, időt és így mindenféle extra feltét nélkül böngészhetjük az adott weboldalt, arra a tartalomra koncentrálhatunk, amiért tulajdonképpen meglátogattuk az adott honlapot.

Az AdBlock működése

Az AdBlock működése valójában nagyon egyszerű. A plugin egy szűrő listát elemezve dönti el, hogy az oldal mely részeit ne engedje letöltődni vagy megjelenni. Például, ha felvesszük a banner szót ebbe a listába, akkor az összes olyan kép, honlapba ágyazott script vagy flash letöltődését meggátolja, aminek elérési útjában szerepel ez a kifejezés.
Talán különlegességnek számít, hogy a szűrőkifejezések lehetnek reguláris kifejezések is, melyek sokkal összetettebb és egyben hatékonyabb szűrést tesznek lehetővé.

Követelmények

Különböző böngészőkre különbőző reklámblokkoló alkazások léteznek. Amiről én beszélek, az kifejezetten a Mozilla Firefox böngészőhöz készült Adblock Plus plugin. Ez a beépülő (Firefoxban extension vagy kiterjesztés) egy továbbfejlesztett változata az erdeti Firefoxhoz készült AdBlock-nak.
Tehát követelményként a Mozilla Firefox böngészőt és magát az Adblock Plus extension-t említem.

AdBlock és AdBlock Plus közötti különbségek

A kezdetek kezdetén, amikor a Mozilla Firefox még csak teszt verzióban létezett, mikor még nem volt hivatalos kiadása és amikor az internet még csak suttogott erről a böngészőről, nem pedig harsogott, ahogyan napjainkban, akkor született meg az eredeti AdBlock extension. A legtöbb alapvető ma is létező funkciót már megjelenésekor ellátta. Szűrte a bannereket, képeket, a reklámokat generáló, auditáló, statisztikát készítő scripteket, meggátolta azok letöltődését.
Sokáig nagyon jól ellátta a feladatát. Viszont igény merült fel újabb funkciók beépítésére. Ilyen például a white list (fehér lista) is, mely olyan listát jelent, mely azokat a kifejezéseket tartalmazza, amelyeket nem szeretnénk szűrni az adblockkal.. Erre akkor lehet szükség, ha valamelyik szabály olyan tartalmat távolít el az adott honlapról, amit igazából szeretnénk mégis megjeleníteni, engedélyezni.
Sokáig úgy tűnt, hogy ez bele is fog kerülni az eredeti extension-be, viszont ahogyan telt az idő, úgy vált egyre kétségesebbé. Rövid időn belül megtörtént, hogy a fejlesztést a közösség vette a kezébe és elkezdték tovább finomítani a plugint, beleépítették az új funkciókat, többek között a white list-et is.

A jelek szerint az eredeti AdBlock fejlesztése leállt, így ezentúl az új, AdBlock plus-t érdemes használni.

Weblap adblockkal és adblock nélkül

Weboldal adblockkal és adblock nélkül

Telepítés

Az adblock beüzemeléséhez a következő dolgokat kell megtennük!

Ha még nem történt volna meg, töltsük le, majd telepítsük telepítsük a Mozilla Firefox böngésző legújabb (a cikk írásának pillanatában 2.0.0.11) verziószámú böngészőt. A böngészővel való rövid ismerkedés után látogassunk el az addons.mozilla.org oldalra, azon belül is az AdBlock Plus topic-jába. (Erről az oldalról mindig megtudhatjuk, hogy éppen milyen újdonság került az extensionbe). Utolsó előtti lépésként kattintsunk az Install feliratra a telepítéshez.
A letöltés és település befejeztével indítsuk újra a böngészőt.

Szűrőlista Automatikus Importálása

Az AdBlock Plus egyik újdonsága, hogy lehetőséget ad arra, hogy egy előre meghatározott helyről automatikusan telepítsünk, frissítsünk szűrőlistát.

A nálam elérhető listát a /adbblock linken megjelenő lap tetején található Subscribe linkre kattintva vagy a következőkben leírt módon használhatjuk:

Ehhez nyissuk meg a kiterjesztés kezelőpultját (Tools (Eszközök) - AdBlock Plus - Preferences menüpont). Esetleg a böngésző jobb alsó sarkában megjelenhetett egy ikon, erre jobb gombbal kattintva és a preferences menüt kiválasztva is ugyanahhoz az ablakhoz juthatunk el.
Az ablakban válasszuk ki az Adblock Options - Synchronize Path Filters - Add filter subscription menüpontot. A felbukkanó dialógus ablakban kell megadnunk a szűrőlisták útvonalát. Az általam összeállított és karbantartott listát a http://ajnasz.hu/adblock/recent címen érhetjük el. Ha ezt akarjuk használni, akkor másoljuk be ezt az útvonalat a dialógusablakba.

A filters menü Update all subscriptions menüpontjára kattintva frissíthetjük a szűrőlistákat.

AdBlock Preferences Ablak

AdBlock Preferences Ablak

Szűrőlista Manuális Importálása, Exportálása

A fentebb említett automatikus import mellet természetesen lehetőség van manuális, kézi importálásra is. Ehhez először le kell töltenünk, előre el kell készítenünk a listát. Az általam készített listákat az ajnasz.hu/adblock menüpont alatt érhetjük el. Innen a lista feltöltésének dátuma szerint választhatjuk ki, hogy melyiket szeretnénk használni. Ha megvan választottunk, kattintsunk a dátumjára, majd a megjelenő mezőből másoljuk ki a listafájl tartalmát. Nyissunk meg egy egyszerű text-editort, pl. jegyzettömb, gedit stb., majd másoljuk bele és mentsük el "valami.txt" néven. Most ismét az Adblock Options menübe kell elnavigálnunk. ahol az Import Filters kiválasztásával megkapjuk azt az ablakot, ahol kikereshetjük az előzőleg elmentett listafájlunkat, majd a megnyitás gombra kattintva importálhatjuk azt.

A listánk külső file-ba való mentéséhez az Export Filters menüt válasszuk ki az Import helyett.

Téves Blokkolások

A listám okozhat némi problémát egyes oldalakon, ugyanis megeshet, hogy azok egy-egy fontos elemének elérési útjában olyan kifejezés szerepel, mely illeszkedik a szűrőkifejezések valamelyikére. Az ilyen problémák megoldásár a legegyszerűbb a white list használata. Ilyenkor adjuk hozzá a kivételnek számító elem elérési útját a listához úgy, hogy a neve előtt @@ jel szerepeljen. Pl.: @@images.google.com
Mindenesetre az esetleges problémákért felelősséget vállalni nem tudok, azok megoldásában viszont szivesen segítek, amennyiben tudok.

Hozzászólások

Szia nem megy a extensionmirror.nl oldal. Meg lehet ezt máshol is találni?

Anonymous

Köszi ezt a jó kis leírást :D

Anonymous

En kiprobaltam a te adblock filteredet es azzal kapcsolatban szeretnem mondani, hogy sok teljesen "artatlan" kepet is eltavolit. Pl. a Citromail-be ha belepek, akkor a bal felso sarokban nincs logo, ez meg elviselheto, de pl. az FN.hu oldal kinezetet teljesen elrontja. Mukodik meg minden, de csunya. Mar regota hasznalom az adblockot az elso beallitaskor kivalaszthato "hivatalos" amerikai filterrel, az eddig csak reklamokat tuntetett el. Ezt affele epito jellegu kritikanak szantam. :P

Anonymous

Szia!

Három módon lehet szűrni a reklámot

- Úgy, hogy olyan szabályokat használsz, amelyek csak azokat az elemeket szűri ki, amik biztosan reklámok, így sokkal nagyobb eséllyel maradnak kiszűretlen ad-ok is.
- Úgy, hogy olyan szabályokat használsz, amik a lehető legtöbb elemet szűrik. Ilyenkor minden igyekezet ellenére, nagyobb arányban fordul elő a fals pozitív találat, ami miatt több "ártalmatlan" oldalelem is szűrésre kerül, ám jóval nagyobb a helyes találatok aránya is.
- Nem szűröd a reklámokat.

Én a második módon használom, készítem a listám. Célom, hogy a lehető legtöbb, nem az oldalhoz tartozó elem legyen blokkolva. Emiatt sokszor megeshet a fent említett fals pozitív találat.

Mindenesetre az fn.net rámutatott egy hibára/elgépelésre a listában, ami miatt sokszor több, nem szűrendő elem lett kiszűrve.

a legutobbi frissirtes tenyleg gazos, a gmailt is blokkolja, szal valamit hegeszteni kene rajta

Anonymous

Legutóbi alatt a mait érted?

Btw, küldj egy listát a blokkolt tartalmakról a gmailen, mert nálam működik és eddig mindig működött is, így nem tudom, hogy mi, mit blokkol.
Jobb klikk az abp ikonján, blokkolható elemek listája. Onnan a pirossal jelölt url-ek kellenének nekem, esetleg a szűrővel együtt, amelyik blokkolja. Screenshot is megfelel róla, feltöltheted pl az imageshack.us-re, majd a linket küldd el nekem a contact formon keresztül.

Köszönöm

a huszonharmadikait ertettem, es azt csinalta, hogy nem engedte betolteni csak basic html-ben, de a most mar muxik gondolom a 24-i frissites megoldotta

Anonymous

A Műcsarnok oldalán, egy kellően hülye nevű, de fontos képet blokkol az adblock+. De mivel ez egy elég értelmes oldal, és nincs is rajta reklám, esetleg feltehetnéd a whiteliste-ra...

http://www.mucsarnok.hu/new_site/banners/banner_430x562_441.jpg
ez a blokkolt elem, a "/banners/banner" kapta el

köszi

Anonymous

Hello!

Nekem olyan problémám van hogx a 2.0.0.11-es Firefoxal nem működik a lista vagy a Adblock.
Feltelepítem az Adblock--ot és importálnám a listát amit készítettél de semmit sem csinál.
Esetleg erre a problémára megoldás?
Köszönöm.

Szia,

A probléma valószínűleg lokális. Próbáld meg, hogy egy másik profilt hozol létre a Firefoxodban és azzal próbálod meg az importálást. Esetleg megpróbálhatod, hogy más extensionöket letiltasz, hogy kiderítsd, nem ütközik-e valamelyikkel az adblock.

Szia,
Az AdBlock Plus oldalán angolul az olvasható, hogy a listád nem optimalizált az AdBlock Plusra és ezért lassíthatja a böngészést? Ez a helyzet még fennáll vagy egyáltalán fennállt? Mert nem mindegyik listához van ez odaírva.
Köszi előre is!

Anonymous

Szia,

A lassulás akkor fordulhat elő, ha egy lista sok reguláris kifejezést tartalmaz, mert ez valamivel több műveletet követelhet meg, mint azok a listák, amelyekben statikusan fel vannak sorolva a blokkolandó url-ek.

Az általam karbantartott listával elsősorban azt szeretném elérni, hogy bönészés során a lehető legkevesebb reklámmal vagy egyéb nem kívánt tartalommal találkozzak úgy, hogy lehetőleg a listát se kelljentúl gyakran bolygatnom. Ennek a legjobb módja, ha mintaillesztéseket használok, melyek segítségével nagyon rugalmasan tudom szabályozni azt, hogy mely elemek a blokkolandóak és mely elemek nem.

Ezért ez a lista elég nagy számban tartalmaz reguláris kifejezéseket, ami miatt a többi listához képest biztosan lassabb, ám valószínűleg hatékonyabb is. Konkrét adatokkal nem tudok szolgálni, a saját tapasztalatom szerint azonban nem észrevehető a lassulás bekapcsolt adblok mellett, viszont a felesleges elemek letiltásával sok oldalon akár másodperceket lehet nyerni.

Javaslom, hogy próbálj ki több szűrőlistát is és amelyikről úgy véled, hogy a legjobb a számodra, azt használd, esetleg ha van hozzá némi ambíciód, akkor készíts sajátot, ami így biztosan teljesen meg fog felelni az igényeidnek.

Üdv

Sziasztok!

Nekem bejött ez a dolog, eddig semmilyen alkalmazási problémát nem okozott, eltűntek az ugráló, repkedő, agysorvasztó vizuális támadások, egész egyszerűen fasza!

Kösz a készítő(k)nek.

tp

Anonymous

Szia!
Nekem az a gondom a listáddal, hogy nagyon sokszor csinál olyat, hogy amikor teljes méretben akarok egy képet megjeleníteni, akkor blokkolja azt. Megoldanám én ezt a problémát az adott szabály letiltásával, de nem tudom melyik szabály okozza ezt. Az biztos viszont, hogy valamelyik új frissítéssel bekerült szabályról van szó, mert nem túl régóta blokkolódnak a képek. Tudnál esetleg tenni ezzel vmit a következő frissítésben?

Még vmi: ismered a Maxthont? Ha igen, akkor esetleg tudnál segíteni, hogyan kell az AdBlock szűrőlistáit importálni a beépített reklámszűrőjébe? Mert elvileg van rá lehetőség, de még nem sikerült.

Anonymous

A blokkolt elemek listáját az adblock jobb gomb menüjében a az "open blockable items" menüpont alatt találod.
Továbbá szükségem lenne az oldalra, ahol a problémát okozza és/vagy legalább a kép url-jére, amit blokkol, hogy megnézzem, mit tehetek.

A Maxthon tudtommal IE-re épülő, így eredendően Windowsos böngésző, amivel nem rendelkezem, így ebben sajnos nem tudok segíteni. Esetleg érdemes lehet megnézni, hogy mit mond a google az adblock és maxthon kapcsolatára.

Szia!

Nem tudom, hogy egészen pontosan milyen elvek szerint csinálod a listád, íg nem biztos, hogy hiba, de az index.hu oldalon a hirdetés doboz látszik; vékony, mert üres a belseje, de ott van. Ezeket nem lehetne eltüntetni komplett?

Más:
adam@home képregény nem látszik pl. google readerben.

Ez a szűrő megfogja:


/(?:[-_./d]|blog|https?(?:://)?|js|layer-|live(?:sex)?|online|open|primary|smart)...

Javítás:
@@http://images.ucomics.com/comics/ad/*

Anonymous

Javaslom felvételre a következő két sort, bár ez nem reklám, de az extrás oldalak gyorsabban töltődnek tőle.
Eltűnik még a kis extra.hu-s hirdetés is a sarokból.

http://www.extra.hu/lib/webmaster/webmaster.js
http://wd.extra.hu/*

Anonymous

ezt az izét szeretném blokkolni, de nem sikerül_
http://lenditemlabam.blogter.hu/?post_id=271652

leginkább az egész blogot, de általában csak egy bejegyzéssel van tele a főoldal, úgyhogy az is megéri, ha bejegyzésenként letiltom.
köszönöm előre is, ha tudtok valami megoldást
Rooza

Anonymous

Szia!
Ez a blogter főoldalán futó friss hozzászólások listán látható, ami olyan, mint egy fórum-felület. Az ok tulajdonképpen lényegtelen. Az origo-fórumon például megoldották központilag a "ha nem akarom, akkor nem látom" kapcsolót, persze az adblock más téma.
Egész egyszerűen, ha nem akarok látni egy oldalt, akár honlap, akár blog, akkor beállítanám. Képet le tudok blokkolni, pl. avatart, de blogot nem.
Úgy képzelem a működést, mint egy fordított rss :)
Vagyis a kínálatból nem azt gyűjtögetném, ami kell, hanem kizárnám azt, ami biztosan nem kell.

Például az említett főoldalról az említett blogot, ami a hozzászólásai miatt minden mást kitakar. Nem mindig, de nem is mindig nézem, de amikor nézném, nagyon zavar.
Köszönöm
Rooza

Anonymous

Adblockkal azért nem tudod elrejteni, mert ez a honlap tartalmának a része, nem egy külső forrásból van belinkelve.

Ha csak bizonyos blogok hozzászólásait akarod kiszrűni, annyit lehet tenni, hogy el lehet rejteni őket, de a helyükre nem kerül semmi. Ezt Greasemonkey-val meg lehet oldani, ha gondolod, megpróbálok valamit összehozni.

Egy olyat még meg lehet próbálni, hogy írsz a blogtér fejlesztőinek, fenntartóinak a problémádról, hátha megcsinálják és akkor az biztosabban működne.

Üdv

Köszönöm a választ, most már biztos, hogy nem értem eléggé a lehetőségeket, mert feltételeztem, hogy akár egy egész, önálló lapot ki tudok venni a látóteremből. Például ezt a tiédet (nem, csak a példa így közel van)
Az is óriási dolog, hogy azt ki lehet szűrni, amit ki tudok szűrni :)

A saját blog hsz-ei kezelhetőek , ilyen szempontból nincs gond, csak a fórumos felhozatalt akartam egyénire szabni- magamnak. Ezért nem fordulhatok a fejlesztőkhöz sem, és a Greasemonkey nekem túl magas, nem éri meg a fáradságot
köszönöm:
Rooza
--------------------------
Amire érdemes lenne energiádat fordítani, az egy asztali alkalmazás laikus blogolók számára :)
A netvibest nem tudtam erre a célra betörni.
Ami nekem kellene: összegyűjteni a blogokat*, megmaradnának a hozzászólásaim az url-el együtt (pl. ez) ha a nagy dzsumbujban valahol kérdezek**, és lenne egy szerkesztő-felület a bejegyzések, de legalább a hozzászólások írásához ***(gondolom, ettől meg is maradhatna egy helyi mentéssel)
*ez nem annyira fontos, ilyesmit tud a protopage is, csak amíg letölt, az nekem sok, vagy nem jól állítom be...
** e-mail értesítő is praktikus (itt is lehetne), amit a wordpress egyik pluginja pl. megold-, az RSS-el is gondok vannak, az sem egységes, vagy csak én nem tudok róla
*** annyira rapszodikus, hogy hol milyen feltételek mellett lehet hozzászólni, hogy a meglepetéseket (elveszik a beírt hozzászólás, mert valamit nem töltöttem ki, mert nem ismerem a helyi szokást) jó lenne kiküszöbölni
Mindenesetre, ha lenne egy ilyen "blog-kommunikációm" nevű minialkalmazásom, annak nagy hasznát tudnám venni, gondolom, nem csak én.
A megírt hozzászólások, amennyiben automatikusan megőrződnének nálam, megtartanák az URL-t is, külön könyvjelzőzés nélkül

Végre elmondhattam valakinek :)
Az se baj, ha nem ereszted ki ezt a részt a publikusba, maradhat privát üzenetnek, ami szintén hasznos opció lehetne, úgy általában.

Anonymous

Most, hogy kapirgáltam a lehetőségek között, észrevettem, hogy az Adblock Plus ikon >jobb-egérgombra feljön egy táblázat, hogy az adott oldalon mit lehet egy kattintással kiszűrni - 0.7.5.4 verzió
(lehet, hogy korábban is volt)

Anonymous

sőt, kiválaszthatom az elemet is, amit elrejtek (szöveg, stílus, bármi css-elem,) és még előnézete is van(ezt kijelölés-majd egérjobbal nem ment), és nagyon érdekes lett az oldal :)), hát nem ez a megoldás erre, az egész blogot kellene blokkolni. De ez a kiegészítő nagyon-nagyon jó, és kezes is.

Az Interclue-kiegészítést szeretem nagyon (bár biztosan ismered), meg az új eszközöm a WOT. Tulajdonképpen írhatnék egy listát is, mert a clip is, meg a trailfire is nagyon hasznos, ha valami értelmes dologra vetemedik az ember. de inkább neked kellene megírni, már csak régi összeállításokat találtam a net-en.
...
Nagyon klassz ez a nagyobbítható beíródoboz (hacsak nem valamelyik kiegészítőmtől van..:), nagy segítség a kötelező előnézet, meg a klikkelhető formázási segédlet. (bár én BBcode használó vagyok:)

Jelentkezel-e a GoldenBlogra ?
Szép tiszta a felületed, és még felhasználóbarát is, és a hozzám hasonló barkácsolókkal is szóbaállsz, amit újra köszönök.

Anonymous

Szia

Az említett extensionök egyikét sem ismerem, megesik az ilyen. :]
Ez a "nagyobbítható beíródoboz" a Drupal hozadéka, de Greasemonkey script biztosan található hozzá.

A GoldenBlogra magam biztosan nem nevezem, kétlem, hogy bármi esélyem is lenne. Meg egyébként is, hogy lehet versenyeztetni olyan dolgokat, amelyek megítélése teljesen szubjektív. Mert lehet, hogy valaki imádja a Lifehackert, míg mások meg utálják. Nade láttunk már olimpián is hasonló versenyszámokat. Ha valaki nevez ugyan nem utasítom el, de magamtól nem fogok elindulni :)

Üdv

Sziasztok!

Hol lehet javasolni szűrőfeltételeket, hogy bekerüljenek az ajnasz-féle szűrőbe?

Nekem amúgy a javaslatom:

http://image.profession.hu/images/microsite/*
http://szemezgeto.ingatlan.com/*
http://www.hungaryrooms.com/affiliate*
http://www.logostudio.hu/box.php*
http://www.portfolio.hu/img/egyeb/WorldSpreads_250x150.gif
http://www.ingatlan.com/index.php?page=szemezgeto*
http://utvonalterv.hu/images/innenoda.swf

Anonymous

Szia

Pl. így, ahogy tetted. :) Vagy a contact formon keresztül is.
A legjobb, ha azt is megírod, hogy hol lehet olyan oldalra találni, ahol a szabályt használod, mert akkor könnyebben le tudom ellenőrizni, hogy mit is csinál.

Köszi a szabályokat

Üdv

http://szemezgeto.ingatlan.com/*
-> http://hirtv.hu
http://utvonalterv.hu/images/innenoda.swf
-> http://utvonalterv.hu (önreklámféle)
http://szemezgeto.ingatlan.com/*
-> http://www.mno.hu
http://www.portfolio.hu/img/egyeb/WorldSpreads_250x150.gif
-> http://portfolio.hu

Úgy látom nincs lehetőség arra, hogy lekérjem, hogy melyik oldalon blokkolt a szabály... Na mindegy, most akkor kitörlöm a szabályokat és ezúttal feljegyzem, hogy hol találtam. Szabály után lehet valahogy kommentet rakni? Mármint amikor beírom abba az 1 soros textboxba.

Lennének "durvább" szabályaim is (element hiding) pl. az indexen, ami a hirdetés feliratokat is eltünteti, nem tudom, hogy belefér-e ebbe a filterbe, vagy csinálsz esetleg egy külön filtert rá, vagy indítsak én egyet valahol?

Amúgy az index hirdetésdoboz szűrő:
index.hu#div(class*=hirdetes_container)
index.hu#div(class=adbubble)

Gergő

Anonymous

A július 3-i listába beletettem a szabályokat.

Olyan kommentelési lehetőség van, hogy a felkiáltó jellel kezdődő sorokat nem veszi figyelembe az adblock, de soron belüli commentről nem tudok.

Az element hiding helpert nem használom, így szerintem az volna a legjobb, ha saját filtert indítanál. Ha nem tudod hova feltölteni, esetleg megoldható, hogy itt oszd meg, bár ez egy kis fejlesztést igényel majd, de ha gondolod, szívesen megcsinálom.

Üdv

Szia!

Megfejtettem, szintén az utvonalterv.hu oldalon volt nekem egy
http://www.logostudio.hu/box.php?partner=utvonalterv&template=1&service=25
című frame, ami akkor jelent meg, ha beírtál 2 címet, és kértél rá egy útvonalajánlatot.

Kísérleti jelleggel a "drága" elem eltüntetős filtereket felraktam ide:
http://pihentagy.googlepages.com/element-hiding-hu.txt

ui: Jó lenne tudni, hogy egy szűrőt át lehet-e helyezni úgy, hogy a kliensek is utána tudjanak menni, szóval ha átrakom máshová a szűrőt, akkor valahogy rá lehet-e venni az adblockot, hogy mostantól ne ott keresse...

Gergő

Anonymous

Jó lenne tudni, hogy egy szűrőt át lehet-e helyezni úgy, hogy a kliensek is utána tudjanak menni, szóval ha átrakom máshová a szűrőt, akkor valahogy rá lehet-e venni az adblockot, hogy mostantól ne ott keresse...

Például HTTP fejléccel át tudod irányítani a látogatókat új oldalra, viszont amennyire én tudom, erre a googlepages esetén nincs lehetőség.

Ha pedig szeretnéd, ha innen lenne kiszolgálva a lista, akkor szólj, mert éppen újraírom a listákat kezelő modult és ha igényt tartasz rá, akkor úgy csinálom :)

Üdv

Szia!

Indul a trükközés, kérnék egy kis változtatást a szűrőben
http://szemezgeto*.ingatlan.com/*

Megjelenés szintén hirtv.hu-n szemezgeto5.ingatlan.hu-ként most pl.

Gergő

Anonymous

Szia!
Szeretném javasolni a whitelist-be az www.expressz.hu-t!
Tapasztalatom szerint, a hirdetés feladás nem megy bekapcsolt Adblock Plus mellett!
(vagy valamit elrontottam?)
Köszi
JoeGlad

Anonymous

Kikapcsolhatod a JavaScriptet, egyébként nem tudok olyan megoldásról, amellyel általánosan le lehetne azt tiltani.

Még egy userscriptet sem lehet? (Pedig pont ezek a veszélyes scriptek...)
:-(

Anonymous

Nem működik az Element Hiding Helper és a Greasemonkey. Mit tegyek? (Firefox 3.0.10; Adblock Plus 1.0.1; Adblock Plus:Element Hiding Helper 1.0.5; Greasemonkey 0.8.20090123.1)(Épp ma lett formázva a gépem.)

Anonymous

Szia Ajnasz!

Ha engedélyezem a szűrőlistád (http://ajnasz.hu/adblock/recent), akkor a digg.com komment oldala szétesik, eltűnnek a szavazógombocskák, meg a layout is lecsupaszodik.

Van valamilyen mód ennek kiküszöbölésére?

Köszi!

Anonymous