Internet Hungary 2007

Volt az a dolog augusztusban, amikor az életem tönkretételéről volt szó. Annak fényében, hogy mókás-vicces és Magyarországon alaptalan vád volt, túlzásnak tűnhet az előző kijelentés, viszont a levélben kilátásba helyezett néhány év szabadság vesztés (értsd börtön, sikkasztók, anya-gyilkosok stb. között) fényében nem hiszem, hogy az.
Az ügy kapcsán több helyről is megkerestek mert szerettek volna velem interjút készíteni, beszélgetni. Majdnem mindet vissza utasítottam, kivéve az Internet Hungary 2007-et, gondolván az eléggé soká lesz még... A beszélgetés tárgya a reklámblokkolás veszélyessége. Index, Origo, MTE, mind ott ül majd.

Én viszont nem, mert szemét módon, két héttel a konferencia előtt visszamondtam a dolgot. Felmerülhet a kérdés az aktív internetes közösség egy apró részében, hogy miért, hiszen milyen lett volna már, ha valaki megmondja nekik ott a frankót. Sokat vacilláltam, hogy menjek-e vagy ne. Már el is felejtettem a dolgot, míg a regisztrációt megerősítő e-mail meg nem érkezett. Ezután még többet gondolkoztam rajta, mondjuk minden órában eszembe jutott, amikor ébren voltam (alvás közben egyszer sem).
Biztos állat buli, meg sok érdekesség lesz ott, olyan is, ami egyébként érdekelne. Emberek is lesznek, akikkel mondjuk érdemes vagy inkább érdekes lenne találkozni - itt nem a fejesekre gondolok, Ők nem érdekelnek, hanem akiknek az írásait olykor olvashatom az Internet pőre bőrén (a honlapokra gondolok, csak így jobban hangzik). Igaz, ha figyelembe vesszük, hogy eléggé antiszociális vagyok, az emberi kapcsolatok kevésbé tűnnek fontosnak. Talán még érdekes is lenne beszélgetni a dologról, bár én már úgy hiszem leírtam a véleményem, miszerint ez a fajta üzleti modell csak addig életképes, amíg az emberek nagy többsége elég hülye ahhoz, hogy hagyják magukat reklámok által vezérelni.

És akkor lassan már el is mondtam mindent, hogy miért nem akarok ott lenni, csak nehéz ezt úgy kifejezni, hogy ne tűnjek teljesen szánalmasnak. A véleményem elmondtam már és nem szeretek többször elmondani semmit. Az antiszociális hozzáállásomból következik, hogy nem túl valószínű, hogy jól éreztem volna magam, lévén egyetlen "senkiként". Harmadrészt, habár azóta akaratlanul is hozzám (is) kötődik a reklámblokkolás a magyar web néhány linkje szerint, mégis szeretnék elszakadni végre a témától, ami így is elég nehéz. Meg fél napom az utazásra menne el, de azt hallottam Magyarországon nem létezik távolság, így ezt kifogásként nem hozhatom fel.

Szóval azért nem megyek, mert nem érzem úgy, hogy ott kellene lennem, mert nem tudok semmi olyat, amit más ne tudna, nem tettem semmit, amit más ne tett volna meg, egyáltalán semmit nem csináltam, amit más ne csinált volna, így a szavam sem ér többet másénál, tehát semmi keresnivalóm ott.

De azért köszönöm a meghívást.

Hozzászóláshoz a Disqus szolgáltatását használom, korábbi vélemények elovlasásához és új hozzászólás írásához engedélyezd a Disqus-tól származó JavaScripteteket.