Urban Legendary

Úgy gondolom, hogy bátran kijelenthetem, az internet egy pletykafészek. Hogy miért? Azért, mert úgy tűnik, hogy annak elenére, hogy minden le van írva és vissza lehet keresni, az idő múlásával az ott történtek ugyanúgy át lesznek fogalmazva, mintha egy apró faluban, az utcán, délben, kispadon ülő idős hölgyek mesélnék el.

Már majdnem egy éve volt, hogy kaptuk azt az emailt. Ez a része már rég nem érdekes, ám hogy ennyi idővel később is születnek még olyan hozzászólások a neten, amelyik valamilyen módon kapcsolódnak a témához, az még kicsit igen. Főleg azért, mert az eltorzult emlékek olykor viccessre módosítják a történeteket. Megmosolyogtató és elgondolkodtató, hogy hogyan válhat bármilyen senkiháziból egy csapásra ügyvéd, aki megsarcolta a vállalatot.

El se tudom képzelni, hogy hány történet keringhet odakinn olyannira átköltve, hogy már csak nyomokban lehet benne megtalálni az eredeti sztorit. Képzeljük el, hogy azon kívül, hogy az idő koptatja az emlékeket, esetenként a félrefordítás is mennyiszer írhatott újra egy-egy életet és nem csak az interneten, hanem akár az egész történelemben. Ezért is fogadom be már nehezen a hagyományos média által gyártott termékeket, hiszen a TV-ben mondanak valamit, mindenféle forrásmegjelölés nélkül és azt kénkytelen leszek elhinni, hiszen csak nem vernek már át. Vajon hány mediahack mehetett végig az egész földön anélkül, hogy annak igazságtartalmát bárki is leellenőrizte volna. Mélyebben belegondolva, ilyen ostoba apróságok, félreértelmezések a világ sorsát is megváltoztathatják és szinte biztos vagyok benne, hogy létezik olyan film, ami a témával foglalkozik, azaz hogyan irányítja a világot a media és az emberi hülyeség.

Hozzászóláshoz a Disqus szolgáltatását használom, korábbi vélemények elovlasásához és új hozzászólás írásához engedélyezd a Disqus-tól származó JavaScripteteket.