Surfkeys

Még jó régen írtam egy rövid postot a Surfkeys extensionről, ami azóta is a nélkülözhetetlenek közé tartozik nálam. Viszont van vele egy olyan apró probléma, hogy a fejlesztése azt teljesen áll, kompatibilitási fixek se érkeznek nagyon hozzá, legalábbis a Firefox 3-hoz már nem. Ez kicsit zavaró volt a számomra, hogy sehol sem olvasható róla semmi, ezért úgy döntöttem pár hete, hogy felveszem a kapcsolatot a fejlesztővel, hogy amennyiben nem bánja, szívesen beszállok vagy átveszem az egész projectet. Az eredeti fejlesztőt ugyan nem tudtam elérni, viszont szerencsére ketten voltak és a másikukat sikerült e-mailen elérni, aminek köszönhetően nem túl rég megkaptam a hozzáférést a CVS-hez is.
Pár napja elkezdtem dolgozni az extensionön, hogy végre rendbe legyen szedve. Először is frissítettem a CVS-ben található fájlokati a legfrissebb letölthető Surfkeys-re, mert az is a 0.1-nél stagnált még, majd átírtam, hogy a Firefox 3-ra is fel lehessen installálni végül hozzáadtam 2 kemény billentyűkombinációt, ami azt teszi lehetővé, hogy az aktuális tabot jobbra vagy balra tudjuk mozgatni. A balra mozgatáshoz a Shift+U a balra mozgatáshoz a Shift+O billentyűket kell lenyomni. Ha emlékeim nem csalnak, a tabok mozgatása a Firefox 2-ben jelent meg először, így ezek az annál régebbi verziókon nem fognak működni, egyébek viszont igen.

Van még pár ötletem, amit idővel hozzá fogok adni az extensionhöz, viszont idő és olykor kellő elszántság híján pontos időpontot nem tudok mondani rá. Mindenesetre elérhető az első frissített változat.

Hozzászóláshoz a Disqus szolgáltatását használom, korábbi vélemények elovlasásához és új hozzászólás írásához engedélyezd a Disqus-tól származó JavaScripteteket.