A Linux nem Windows

A Linux Nem Windows

Van egy nagyon jó dokumentum a címben emléített témáról. A cikk szerzõje rávilágít arra, ami alapvetõ tévedés szokott lenni egy windows felhasználónál, amikor kipróbálja az alternatívát.

Ahogyan írja, a Linux nem helyettesíti a Windowst, hanem alternatívát nyújt. Ebbõl kifolyólag nem is várhatjuk el, hogy pontosan ugyanúgy mûködjön a két rendszer. Aki eddig windowst használt és abban már haladónak, hozzáértõbbnek számít, az az új rendszeren kezdõnek fog számítani, az általa megszokott módszerek nem fognak eredményesen beválni. Ettõl a kudarctól valószínûleg azt a következtetést fogja levonni magában, hogy a linux az egy rossz rendszer...

A cikk elég hosszú és angol nyelvû. Ez sokakat megakadályoz abban, hogy egyáltalán belekezdjen az olvasásába. Velem is így volt, viszont Csepinszky András lefordította nekünk, amiért nagy köszönettel tartozunk neki. A fordítás elérhetõ a http://unixlab.bsd.hu/LNW/index.html címen.

A cikket még én sem olvastam végig, szóval lehet, hogy még téves gondolatokat írtam.

Hozzászóláshoz a Disqus szolgáltatását használom, korábbi vélemények elovlasásához és új hozzászólás írásához engedélyezd a Disqus-tól származó JavaScripteteket.