Első webapp - Coin Flip

Arra eszméltem egy estén a városban téblábolva, hogy szinte minden tele van plakátolva Firefox OS reklámokkal. Gondoltam, ennek a fele sem tréfa, valami értelmeset csak kéne csinálni rá.
Túl messzire nem szállt el a fantáziám, egyik leghasznosabb android alkalmazást szemeltem ki, ez pedig ne más, mint a Coin Flip. Ha az ember gyakran kerül olyan helyzetbe, hogy két olyan lehetőség közül kell választania, amelyek közül igazából tökmindegy, hogy melyik győz, akkor egy érme a legalkalmasabb módszer a választásra. Engem rengetegszer kisegített már a mindennapokban, fantasztikus találmány.

Szóval ennek az alkalmazásnak az alapján született meg a saját Coin Flippem, ami fele olyan szépen sem animál, mint az androidos, viszont pontosan ugyanannyira hasznos.

Az app már telepíthető a Firefox Marketplaceről. Ha pedig teljesen véletlenül nincs Firefox OS-t futtató készüléked, akkor ajánlom a coinflip.ajnasz.hu weboldal meglátogatását. (Az alkalmazás is ezt nyitja meg). Van forráskód is: https://github.com/Ajnasz/coinflip.

Érdekessége, hogy nem számít, hogy milyen operációs rendszert használsz, szinte még az sem, hogy milyen böngészőt, a lényeg, hogy támogassa a CSS transitiont. Firefox, Chrome, Internet Explorer 10, gondolom újabb Safari is képes lejátszani a pörgést. Tehát fut Firefox OS-en, Androidon, iOS-en, Windowson, Linxon, OS X-en, BSD-n, talán még Windows Phone-on is!
Hangsúlyosan jelzem, hogy ezért látom értelmét a webappoknak! Nincs csak Androidra vagy iOS-re készült alkalmazás, ezek támogatásával a böngészőket készítők foglalkoznak. Így kevesebbszer kell elkészíteni valamit és még így is több emberhez jut el.

A weboldal (vagy alkalmazás) internet kapcsolat nélkül is használható az telepítés vagy az első látogatás után.

Érdekes fejlemény, hogy miután ma délután publikáltam a marketplace-en, az első értékelés rögtön 2 csillaggal és egy "unalmas" jelzővel értékelte. Innen lehet tudni, hogy ez sem egy könnyű út, hogy a felhasználók tetszését elnyerje az ember, hiszen hiába munka és a szeretet, amit az ember betol valamibe, a piacon nincs könyörület.
De sebaj! Már majdnem kész a második webapp is!

Hozzászóláshoz a Disqus szolgáltatását használom, korábbi vélemények elovlasásához és új hozzászólás írásához engedélyezd a Disqus-tól származó JavaScripteteket.