Fluxboxba mergelve

Jó régen írtam arról, hogy kicsit belenyúltam a Fluxboxba. Azóta dédelgettem, mint csecsemőt az anyja, vigyáztam rá, gondoztam, töröltem belőle, írtam hozzá. Jó gyerek lett belőle, így tegnap bekerült a nagyok közé, és ak|ra volt annyira kedves és beolvasztotta a Fluxbox forráskódjába. Számomra ez igen nagy dolog és végtelen sok büszkeséggel tölt el, ugyanis eddigi legnagyobb hozzájárulásom az eddigi legnagyobb open source projecthez.

Röviden arról, hogy mit is csináltam. A Fluxboxnak volt némi hiányossága, ugyanis az ablak átméretezések és az ablak mozgatások mértékét csak pixelben lehetett megadni. Ez nagyrészt nem okoz gondot, ha az ember csak egy vagy esetleg több ugyanolyan felbontású kijelzőt használ. Viszont amint két különböző felbontású monitor elé ül az ember, azzal a szörnyű dologgal találja magát szemben, hogy amelyik méret az egyiket jó, a másikon vagy túl kicsi, vagy túl nagy. A legegyszerűbben ezen úgy lehetne segíteni, ha nem pixelben kellene számolni, hanem arányokban. Így született meg a kód, amivel immáron a Fluxboxban is meg lehet csinálni, hogy például egy ablak fele akkora legyen, mint az aktuális kijelző. Ez jelentősen jobb hatást ér el, jobban közelít majd az ablakok mérete az elvárthoz.

Külön büszkeséggel tölt el, hogy a C++ nem az a nyelv, amit minden nap használok, sőt, az igazat megvallva ezen kívül még semmire sem használtam. Szerencsére nagyon szép kóddal találtam magam szembe, így könnyen és komolyabb problémáktól mentesen sikerült megejtenem a módosításokat.

Ha minden igaz, ez az apró kis patch segít majd további javításokat elkészíteni, hogy a több monitort használók minél jobban és sokrétűbben be tudják konfigurálni maguknak a Fluxboxot.

Hozzászóláshoz a Disqus szolgáltatását használom, korábbi vélemények elovlasásához és új hozzászólás írásához engedélyezd a Disqus-tól származó JavaScripteteket.