Fluxbox patch set

Már hosszú évek óta Fluxboxot használok ablakkezelőnek, mert gyors, szép és majdnem tökéletesre be lehet konfigurálni.
Addig amíg csak egy kijelzőt használtam, bajom se volt vele. Volt egy billentyű kombinációm arra, hogy az ablak a képernyő felét foglalja csak el függőlegesen és legyen maximum széles, esetleg fordítva, teljesen magas és vízszintesen meg fél képernyő méretű.

Azonban akkor, mikor elkezdtem dual screenen dolgozni, szörnyen zavaróvá vált, hogy csak pixelben lehetett megadni az ablakok méretét. Erre kézenfekvő megoldás lett volna, ha az aktuális kijelzőhöz viszonyítva állítgathattam volna a méreteket. A Fluxbox ezt sajnos nem támogatja ezért nem volt mit tennem, meg kellett próbálnom magam beletenni ezt a feautre-t.

C++ tudásom semmi sem volt, ezért ugyan lassan haladva, de pár hónapja elkészült a megoldás, melyet a gitoriuson tárolok: http://gitorious.org/fluxbox-ajnasz-fork, resize branch alatt. A patch a Fluxbox git-re épül, tehát a még fejlesztés alatt álló verzió az alapja mindennek és későbbiekben is minden az upstreambe érkező változás visszakerül ide. Ennek az az oka, hogy egyébként is ezt használnám és a fejlesztők is ezt szeretik támogatni, továbbá ha sikerülne elérni, hogy beolvasszák a változtatásokat a Fluxboxba, akkor ezt így lehetne a legkönnyebben megtenni.

Anno, amikor az első kicsit is használható módosításokkal elkészültem, szóltam a fejlesztőknek, hogy van nekem ez a kis kiegésítésem, ekkor elláttak néhány jó tanáccsal, melyeknek köszönhetően valamivel szebb és jobb megoldások születtek. A patch-ek egyelőre még nem kerültek beolvasztásra, azonban az utóbbi pár napban is végeztem pár javítást, írtam dokumentációt is, így hátha majd most már bekerülhet.
Ha meg aztán mégsem, az se baj, hiszen ott van a gitoriouson, ahonnan bárki elérheti.
Így lehet letölteni:

git clone git://gitorious.org/fluxbox-ajnasz-fork/fluxbox-ajnasz-fork.git cd fluxbox-ajnasz-fork git checkout resize

Majd ugyanúgy kell leforgatni, használatba venni, mintha csak a rendes Fluxboxszal lenne dolgunk.

Az apps file-ban a Dimensions és a Position beállítások, a keys file-ban a ResizeTo, ResizeHorizontal, ResizeVertical és a MoveTo parancsak lettek kiegészítve. Ha az értékek után % jelet teszünk, akkor az az új módszer szerint fog működni:

Mod1 d :ResizeTo 50% 60%

Az ablak vízszintesen a kijelző 50%-át, függőlegesen 60%-át fogja elfoglalni.

Hozzászóláshoz a Disqus szolgáltatását használom, korábbi vélemények elovlasásához és új hozzászólás írásához engedélyezd a Disqus-tól származó JavaScripteteket.