Hogyan tegyük tönkre egy szoftver hírnevét

Rövid leszek. Volt a Google Reader Notifier Firefox add-on, ami nagyjából ugyanazt csinálja, mint a Google Reader Watcher. Legalábbis csinálta a tavaly augusztus 4-én kiadott 0.60-as verzióig bezárólag. A fejlesztő (Mark D.B.D) ezután valamikor eltűnt, a honlapja nem érhető el többé, közben a Google Reader is változott, emiatt az extension lassan működésképtelenné vált. A szoftver viszonylag sikeres volt, az add-onhoz érkezett hozzászólásokig többnyire elismerőek voltak.

Május utolsó napján felkerült az addons.mozilla.org-ra a 0.70-es verzió. Erről kiderült, hogy adware lett, tehát reklámokat jelenít meg, amiről a felhasználó előzetesen nincs tájékoztatva, ami azonnal kettő emberiség ellen elkövetett bűntettnek számít. Azóta rengeteg véleményt írtak az addonról annak lapján és egyik sem az elégedettségről szól.

Azonban fontos tény, hogy az add-on tulajdonosa megváltozott, egy bizonyos Rick Warwick rbww vette át a "fejlesztő" szerepét. Nyilván egy kis plusz bevételhez kíván hozzájutni, természetesen mit sem törődve az add-on és annak korábbi fejlesztőjének hírnevével.

Szörnyűséges.

Hozzászóláshoz a Disqus szolgáltatását használom, korábbi vélemények elovlasásához és új hozzászólás írásához engedélyezd a Disqus-tól származó JavaScripteteket.