Adblock Szűrő lista újratöltve

A jelenlegi Adblock lista kezd kicsit kezelhetetlenné válni. Nem is tudom hány éve frissítgetem, talán még a Firefox 0.8 környékén kezdhettem. Azóta rengeteg változás történt az interneten és így az adserverek körében is. Viszonylag sok a téves blokkolás is, amit legtöbbször csak a whitelist segítségével tudok engedélyezni. Emiatt múlt hét végén nekiláttam, hogy a semmiből egy új listát készítsek.

Habár jelenleg még elég apró és kezdeti státuszban van a lista, már most is kiszűri a legtöbb reklámot - legalábbis azokon a lapokon ahol jártam. Biztosan akad sok olyan reklám, amelyek megjelennek, viszont az is biztos, hogy sokkal kevesebb vak riasztás lesz és a feldolgozás sebessége is meg fog nőni.

A újratöltött szűrők listája megtalálható a http://ajnasz.hu/adblock/2 címen.
A legújabb szűrőlista pedig a http://ajnasz.hu/adblock/recent/2 címen érhető el.

Amennyiben úgy döntesz, hogy kipróbálod az új szűröket, akkor csak az egyik listát használd. Továbbá várom a szűrőkkel kapcsolatos visszajelzéseket a kapcsolat űrlapon keresztül vagy akár ide, a post alá beírt hozzászólás formájában.

Hozzászóláshoz a Disqus szolgáltatását használom, korábbi vélemények elovlasásához és új hozzászólás írásához engedélyezd a Disqus-tól származó JavaScripteteket.