Adblock Szűrő lista újratöltve

A jelenlegi Adblock lista kezd kicsit kezelhetetlenné válni. Nem is tudom hány éve frissítgetem, talán még a Firefox 0.8 környékén kezdhettem. Azóta rengeteg változás történt az interneten és így az adserverek körében is. Viszonylag sok a téves blokkolás is, amit legtöbbször csak a whitelist segítségével tudok engedélyezni. Emiatt múlt hét végén nekiláttam, hogy a semmiből egy új listát készítsek.

Habár jelenleg még elég apró és kezdeti státuszban van a lista, már most is kiszűri a legtöbb reklámot - legalábbis azokon a lapokon ahol jártam. Biztosan akad sok olyan reklám, amelyek megjelennek, viszont az is biztos, hogy sokkal kevesebb vak riasztás lesz és a feldolgozás sebessége is meg fog nőni.

A újratöltött szűrők listája megtalálható a http://ajnasz.hu/adblock/2 címen.
A legújabb szűrőlista pedig a http://ajnasz.hu/adblock/recent/2 címen érhető el.

Amennyiben úgy döntesz, hogy kipróbálod az új szűröket, akkor csak az egyik listát használd. Továbbá várom a szűrőkkel kapcsolatos visszajelzéseket a kapcsolat űrlapon keresztül vagy akár ide, a post alá beírt hozzászólás formájában.

Hozzászólások

Az új szűrő ugyanolyan lesz-e, mint a régi, szóval küldhetem egyesével, hogy de az indexen látok egy flash hirdetést, satöbbi, vagy most más filozófiájú?

Milyen más szűrőkkel együtt tervezed működtetni?

(én pl. használom az easyelement+easylist-et, a külföldi reklámokhoz + a Rick752 / Cedric's Tracking Filter (blocks tracking) szűrőt a cookie-khez)

Az új szűrő ugyanolyan lesz-e, mint a régi, szóval küldhetem egyesével, hogy de az indexen látok egy flash hirdetést, satöbbi, vagy most más filozófiájú?

Lehet küldeni ugyanúgy, ahogy eddig. Talán annyi változás lehet, hogy kevésbé lesz agresszív, hogy a valódi tartalmakkal való konfliktusokat minél inkább el lehessen kerülni.

Más szűrőket egyáltalán nem használok, így olyan nem fog előfordulni, hogy valami azért nem kerül bele, mert másikban már benne van.

Egy kivételt megadhatnál a Wordpress simple tags pluginjara, ezekkel ütközik:

wp-admin/js/word-count.js?ver=

/(?:c(?:y|(?:ber))?|q|/|fast|pay|[-/_.])?c(?:ou)?nt(?:er(?:s|d)?|ed)?(?:/|.)(?:cgi|com|js|php|pl|sextracker|try|bloke|d)/

wp-content/plugins/simple-tags/2.7/inc/js/helper-click-tags.js?ver=

/(?:custom|double|fast|fine)?(?:-|_)?click(?:s|z)?(?:ability|bank|broker?|find(?:er)?|.?net|stream|tag|thru(?:traffic)?|e?xchange|z)?[-/.]/

wp-includes/js/tinymce/plugins/inlinepopups/editor_plugin.js?ver=

/(?:pay)?popu?(?:p?(?:ad|kp|window)|nder|p)/

Anonymous

Találtam egy oldalt, ami érzékeli, hogy blokkolom-e a reklámokat. Szerintem csak egy szkriptet kell a kivételek közé tenni, de most nincs időm kikeresni. Van valami ötleted? Itt az oldal:

http://full-ngage-games.blogspot.com/

(Egyenlőre én leállítom az oldal töltődését mielőtt teljesen betöltődne... várjunk... akkor talán csak blokkolni kell egy szkriptet, nem?)

Anonymous

Újra használják azt az Adblock detectort azon az N-Gage-es oldalon, de a te greasemonkey scripted tökéletesen hatástalanítja.

De lenne egy kérdésem:
Ha máshol is összefutok egy ugyanilyen Adblock érzékelővel, akkor ez a script más oldalknál is használható?

Anonymous

Rájöttem: elég volt kikapcsolni a javascriptet a böngészőben.

Anonymous

Helló!
Bizonyos oldalakon szinte mindent flash playerbe raknak.
Ezekkel hogy lehet elbánni?
üdv
izagi

Anonymous

Szia,

Adblock a flash file-okat is lehet blokkolni, továbbá létezik a flashblock nevű extension, mely kifejezetten a flash tartalmak tiltására készült.

Szia!


|http://hirtv.hu/reklam/*

értelemszerűen a hirtv.hu oldalon található reklámok ellen

Anonymous

Örömmel vettem észre, hogy megjelent a listád új változata. Igen rövid, és igen jól használható.
Külön köszönet a folyamatos karbantartásért.

Anonymous

Létezik ilyen Javascript blokkoló, ami kilistázná (a külső fájlként letöltődő, és az oldal forráskódjába írt scripteket is), hogy milyen scriptek vannak az oldalon? Ebből a listából ki lehetne választani, hogy melyik scriptet akarom blokkolni. A blokkolást webhely címéhez is lehetne kötni.
Vagy fordítva is lehetne: alapból minden scriptet blokkol, de ki lehetne választani, hogy melyik scriptet nem akarom blokkolni az oldalon.

Példa:
Megnyitok egy weboldalt, ami javascriptes átirányítással egyből átirányít valahova. Ha kikapcsolom a Javascriptet, vagy Noscriptet használok, akkor meg nem működik az oldal, mert azt akarja, hogy bekapcsoljam a Javascriptet. De ha ki lehetne választani, hogy csak az átirányításra vonatkozó scriptet akarom blokkolni, akkor nyert ügyem van.

A Noscript azért haszontalan, mert az mindent blokkol. Sajnos a lényeget nem tudja, vagyis hogy ki lehessen választani, hogy melyik scriptet akarom blokkolni.(Bárcsak lenne ilyen kiegészítő...)

Na szóval ez lenne az álomkiegészítőm a Firefoxba, csak az a gond, hogy én nem értek a Firefox kiegészítők készítéséhez így tehetetlen vagyok. :(

Arra gondoltam, hogy mivel Te is értesz a Firefox kiegészítőkhöz jó lenne szólni neked. De arra is gondoltam, hogy írok a NoScript fejlesztőjének, de ezt a hosszú mondanivalót nem tudom lefordítani angolra. :(

Anonymous

Szerintem az adblock is alkalmas erre. Kikapcsolod a JavaScriptet, hogy ne irányítson át az oldal, betöltöd az oldalt, Shift+Ctrl+v-vel megnyitod a blokkolható elemek listáját, majd blokkolod azt, amelyiket szeretnéd, majd visszakapcsolod a js-t.

Üdv

Ha az oldal forráskódjában van a script, akkor az Adblock tehetetlen ellene, mert ez csak a fájlként letöltődő scripteket tudja blokkolni.

(Amit te írtál, az már csak azért sem működik, mert ha kikapcsolom a javascriptet, akkor a blokkolható elemek listájában sem jelennek meg a javascript fájlok, mert akkor a böngésző már eleve blokkolta.)

Anonymous

Szia! Elég kezdő vagyok ezen a téren, és Maxthont használok a beépített reklámszűrővel. Egyesével másoltam be, a legújabb listádról a szűrendőket, kivételeket, és nagyszerűen működik a reklámszűrő, hála Neked! Viszont egyetlen oldallal van csak bajom, amit nem szűr, ez pedig a Freemail. Mit kellene beírnom a beépített szűrőjébe, hogy a Freemail flash reklámjai is felül meg oldalt ne jöjjenek be? A FF az adblockkal remekül kiszürte ezt is. Köszönöm a segitséget.

Anonymous

Adok néhány példát, ahol nem átirányítás van, hanem idegesítő/veszélyes dolgokat csináltak a javascripttel. Remélem te tudsz ellenszert ezekre, mert én nem sajnos. :'-(

Észreveszi, hogy Adblock-ot használok, és ezért nem működik az oldal. Ha kikapcsolom a Javascriptet, akkor meg azért nem működik.
Detektálja az adblockot

Az alertek is veszélyesek, mert még 2009-ben az alert csapdák miatt nem tudtam elhagyni egy veszélyes weboldalt, és települt az XP Antivirus 2009.

Ezen a weboldalon még tanácstalanabb vagyok, mert sem az AlertCheck, sem az AlertStopper firefoxos kiegészítő nem tud megvédeni:
Alert csapda

Légyszi segíts :(

Anonymous

Az adblock detektalas ellen csak siman tedd white listre a zshare.net/ads.js filet.
Alertes gyerekesseg ellen a Firefox 4-ben mar lesz megoldas, egy checkbox az alert ablakon.

2010-05-23 12:54
2011-02-12 16:16
2011-02-12 16:37
2011-05-05 19:47
Ezeket a hozzászólásokat én írtam.

Ha felmész erre az oldalra (ez egy proxy), és megnyitsz egy weboldalt és blokkolod a reklámot, láthatod mi történik.*

http://hiddenproxysites.info/

*Ha blokkolod a http://www.trackadvertising.net/ címet, akkor az oldal javascriptes átirányítással kidob.
*Ha kikapcsolod a javascriptet, nem tudod használni az oldalt.

Nem értem, hogy a firefox kiegészítőket készítőknek miért nem jut az eszükbe normális javascript blokkoló megcsinálása. Már máskor leírtam, hogy a Noscript miért haszontalan: mert az is csak az összes szkriptet tudja blokkolni az oldalon. Az Adblock is haszontalan a forráskódba írt szkriptekkel szemben. Kerestem erre megoldást az interneten, de természetesen semmi sincs. Nem hiszem el, hogy az egész világon csak nekem jut ez az eszembe...

MIÉRT nem lehet azt megtenni, hogy az oldalon belül csak 1 vagy 2 szkriptet blokkoljak?!

Anonymous

Mi alapjan dontened el, hogy melyik script futhat le es melyik nem?

Mellesleg: about:config, keresd meg a accessibility.blockautorefresh kulcsot es allitsd true-ra, ezutan blokkold a javascriptet es nem fog atiranyitani.

Egyebkent mi szukseg ilyen oldalt hasznalni?

Az "accessibility.blockautorefresh" csak a beállításokban lévő "Figyelmeztetés, ha a webhely átirányítja vagy frissíti az oldalt." funkció. Ez jó lenne, ha blokkolná a javascriptes módszert is. De nem képes rá.

Itt van ez a kiegészítő:
JavaScript Deobfuscator

Ez kilistázza, hogy milyen javascriptek futnak a weboldalon. Sajnos arra már nem képes, hogy kiválasszam amelyiket blokkolni akarom. Pedig pont az lenne a lényeg, ha így egy szűrőlistában rögzíteni lehetne, hogy azon az oldalon mely scriptek vannak blokkolva; valamint globálisan, az összes oldalra vonatkozóan mik vannak blokkolva.

Anonymous

Ugyanúgy lehetne azonosítani a scripteket, mint ahogy az Internet Explorerben egyesével lehet engedélyezni vagy elvetni minden egyes script futtatását!

IE beállítása:
Eszközök / Internetbeállítások / Biztonság / Egyéni szint

Itt a "Parancsfájlkezelés" részen az "Active scripting" részen a "Kérdés"-t kell kiválasztani.

Anonymous