Megosztósdi

Jó, kúl dolog ez webesdi, még kúlabb, mióta mégjobban, mégtöbb embert kapcsol össze valahogyan. Az egésznek az elején még izgalmas volt, hogy mindenki beleteszi a magáét és mindenki részese lehet mindennek, aztán mégizgalmasabb lett, amikor mindenki megoszthatott mindenkivel mindent. Viszont már ekkor megjelentek a szűrők, amik az ismerősök által megszűrt sok-sok anyagot megszűrte, hogy csak az maradjon, ami érdekelhet is. De mostanra már.. Mindenhonnan jön a világmindenség, megosztunk már mindent, még a kutya fülét is és most már azt is megtehetjük, hogy ott a megosztásban megbeszéljük, hogy van-e bolha a kutyán avagy nincs (most itt a Google Reader commentelős újdonságáról van szó).
Mégis, kinek van ideje arra, hogy ezt a rengeteg akármit, elolvassa, megértse, felfogja és kezdjen vele valamit?

Hozzászólások

Szerintem a google reader éppen ezt teszi könnyűvé, hogy emberi léptékkel mérhető legyen a dolog. Éppen ezért zavar is, hogy egy csomó érdekes oldalnak nincs rss feedje, így vagy meglátogatom őket, vagy elfelejtem...
A kommentelős dolog lehet hogy felesleges, de úgy összességében a google tényleg könnyebbé és gyorsabbá teszi az életet ezekkel. legalábbis nekem.
ha elterjedtebb lenne hogy mindenki ezeket használja, akkor több értelme lenne a dolognak, de az is eljön pár év múlva szerintem.

elephant

Anonymous

Én is használom a Google Readert már a kezdetektől fogva, sőt odáig fajult a dolog, hogy Firefox extensiont írtam hozzá. :)
Viszont biztosan nem vagyok eléggé szocializált, mert nehezen tudok azonosulni azzal a típusú internettel, melyben az egyik embernek úton-útfélen a másik emberrel kell valamiféle kapcsolatot létesítenie, de lehet, hogy csak a platform nem fekszik nekem. :)