Google Chrome Browser

Ismét egy olyan dolog történt, ami miatt az egész internet hirtelen unalmassá vált, mert szinte az összes hír arról szól. A Google bejelentette saját böngészőjét Google Chrome vagy röviden Chrome néven, amely reményei szerint felforgathatja majd az internetet.

Mit kinál? Hihetetlen biztonságot (ők is?), felülmúlhatatlan gyorsaságot (ők is?), elképzelhetetlen stabilitást, kiegészíthetőséget, egy olyan alkalmazást, amely száz százalékig a felhasználót tartja szem előtt és az a célja, hogy a lehető leginkább segítse és főleg ne zavarja a használóját a böngészés során.

A képregény szerint pedig mindezt úgy, hogy abból mindenki más is profitáljon - nagyon opensource lesz. Mondjuk a gond ezzel az, hogy a mindenki kimerül a Mozilla, Opera és Webkit fejlesztőben, mivel az Internet Explorer fejlesztési sebességét nézve nem ma lesz egységes böngészőforradalom.

Na hogy én mit érzek az egésszel kapcsolatban? Egyelőre nem sokat. Az elvek jónak tűnnek, szép dolog mindent a közösségnek adni, de nem tudom, hogy mennyire megvalósíthatóak ezek. Mindenesetre hype az van dögivel a twittertől kezdve a blogmindenségen át az egész internet a Google Böngészőről beszél, amiről anno már a Google is azt állította, hogy olyan pedig sose lesz. Márpedig lesz, úgy tűnik és a marketing az csillagos ötösre vizsgázott.

Aztán mi lesz, ha tényleg jó lesz? Kinek lesz rosszabb? A feltörekvő Firefoxnak és a többi alternatív böngészőnek vagy az Internet Explorernek? Reméljük, hogy főleg az utóbbinak bár valószínűleg mindkettőnek. Valóban segíteni fogja-e az életünket (és itt elsősorban a saját, fejlesztői életemre gondolok)? Lehet-e majd olyan könnyen bővíteni, mint a Tűzrókát - a slideshowban esik róla szó, de semmi konkrétum. Szóval mennyire lesz jó?

Várjuk és meglátjuk, hogy megváltozik-e újra az internet vagy sem.

Hozzászóláshoz a Disqus szolgáltatását használom, korábbi vélemények elovlasásához és új hozzászólás írásához engedélyezd a Disqus-tól származó JavaScripteteket.