Envy Code R font

Mivel naphosszat kódot írok, szerkesztek kenyérre való keresés és hobbi miatt is, valamint a terminál ablak is állandóan nyitva van, így nem teljesen mindegy, hogy milyen betűtípust használok benne. Az évek során természetesen több is ki lett próbálva, sokáig volt a DejaVu, majd egy ideje a Monaco volt a soros. A HUP-on említette meg egyik fórumtárs, hogy van egy Envy Code R nevű font készlet is, amit érdemes lehet megnézni. Ma kipróbáltam és eddig tetszik. Szépek és olvashatóak az ékezetes betűk is. Az ok, amiért ez a post megszületett, hogy az Envy fejlesztőjének utolsó postjának az alján megkérte a kedves usereket, hogy mutassák be, hogy ők milyen színsémát használnak programozás közben.

envy font

Envy font a Vim editorban

A fenti képen látható az, ami most a legjobb nekem. Sötét és mégis látható. A színséma a Vim-hez járó adam nevet viseli, a jobb láthatóság kedvéért a gnome-terminálban kicsit állítottam a színeken. Legnagyobb előnye a készletnek, hogy ingyenes betűkről van szó.

Hozzászóláshoz a Disqus szolgáltatását használom, korábbi vélemények elovlasásához és új hozzászólás írásához engedélyezd a Disqus-tól származó JavaScripteteket.