Greasemonkey: Picasaweb, Bash.hu

Az, hogy el vagyok kényelmesedve, nem kérdés. Az, hogy nyűgös vagyok, az sem kérdés. Az, hogy néhány weblap nem törődik ezzel - vagy csak nem tud a gondolataimban olvasni - meg elég szomorú. Emiatt aztán megint megesett, hogy VIM-hez és a Greasemonkeyhoz kellett nyúlnom.

Picasaweb - show filename
Az egyik jóságot a Google Picasaweb számára készítettem. A problémám az volt, hogy fényképek feltöltésénél folyton problémám volt, hogy fogalmam se volt, hogy mely fájlokat tettem már a listába, így kissé nehézkes volt kideríteni, hogy melyik fájlt kellene következőnek kiválasztanom. A gond igazából az, hogy a már kiválasztott fájlok neve sosem látszott az input mezőben. Node! Mi lenne, ha az input mező mellé szépen oda lenne írva a neve? Nagyjából az történne, hogy könnyebbé válna az életem. Így egyik este, még alvás előtt gyorsan meg is írtam a Picasaweb - show filenameBash.hu ajax rate
A másik jóság a bash.hu nevezetű mókaportál számára készült. Ugyan nem járok arra túl gyakran, néha megnézem, hogy mivel múlatják a mai tinik az idejüket.
Az oldalon értékelni lehet az egyes idézeteket ami alapján listát is kapunk róluk. Ez egy tök jó feature, hiszen nem baj, ha egy-egy új látogatónak nem kell végigolvasnia sok-sok szösszenetet, ha valami vicceset akar olvasni. Viszont ez a dolog még úgy van megoldva, ami 2008-ban már kissé kényelmetlennek számít, ugyanis értékelés elküldésekor az egész oldal újratöltődik. Na mindegy, ha az oldal karbantartói nem is, majd én megoldom a problémát gyorsan, így délután meg is csináltam a bash.hu ajax rate becenéven elérhető greasemonkey scriptet, ami annyit tesz, hogy amikor egy idézetet értékelünk, akkor AJAX-szal küldi el a szavazatunk (aki nem érti, ne aggódjon, csak annyit jelent, hogy nem tölti újra az oldalt szavazáskor), így nyugodtan olvashatjuk tovább az idiótaságokat. Igaz, 100%-ra nem tudja a script, hogy az értékelés sikeres volt-e, mivel a kérésre érkezett válszt nem dolgozza fel, mert az nem arra lett kitalálva, de szerintem ez itt nem is fontos.
Amúgy szerintem ez az oldal újratöltés teljesen elveszi a kedvet a rate-eléstől, valószínűleg sokkal relevánsabb lenne az idézetek pontszáma, ha ez a dolog nem így lenne megoldva.

Hozzászóláshoz a Disqus szolgáltatását használom, korábbi vélemények elovlasásához és új hozzászólás írásához engedélyezd a Disqus-tól származó JavaScripteteket.