Internetadó

Nem vagyok politikus, nem is szeretek politikával foglalkozni és nem is az én dolgom, viszont sajnos a politika kihat az én életemre is, így olykor kénytelen vagyok elgondolkodni ilyen jellegű dolgokon is. A világon nem első ízben, Magyarországon is be akarják vezetni az internetadót. Mondanom sem kell, hogy elég nagy hülyeség és nem azért mert fizetni kell, hanem azért mert számomra még mindig az internet tűnik a világ legszabadabb helyének, ami sajnos már ígyis kezdi elveszíteni régi énjét azért, mert a politikusok manipulálni akarják az embereket és ehhez az internetre is szükségük van, lévén ez a világ legnagyobb médiuma.

Viszont hatalmas ostobaságnak tűnik a jövő fejlődésének bölcsőjét befékezni azért a pár millió forintért, amit az adó hozhat, mert annál sokkal többet vesz el az emberektől és hosszútávon sokkal többet pénzt vesz el az államkasszától is.

Mikor először olvastam egy-két hete a hírt, azt hittem, megint valami egyéb ország akar ilyennel próbálkozni és komolyan elképedtem, amikor megláttam, hogy ezt itt nálunk és velem akarják megtenni. Sajnos az interneten kívül még ezernyi dolgot meg akarnak majd adóztatni kultúrális adó néven, mindent, amire rámondható, hogy abból tanulni, művelődni, kultúrálódni lehet. Így adó sujtja majd a kanapét, mert azon lehet TV-t nézni, a TV meg ugye csupa kultúra. (Az?) Józan eszű ember azt gondolná, hogy az a kultúrális termék, amit az alkotója ingyen tár az emberek elé, azt az ember ingyen el is tudja érni, azonban néhány rosszul alvó politikus szerint ez nem teljesen van így, fizetni kell azért lássunk, halljunk, érezzünk, művelődjünk, tanuljunk, okosodjunk, hogy a világ és magunk sorsát jobbá tehessük.

Ami szabad, az maradjon szabad, a kultúra és az internet nem adóztatható meg!

Hozzászóláshoz a Disqus szolgáltatását használom, korábbi vélemények elovlasásához és új hozzászólás írásához engedélyezd a Disqus-tól származó JavaScripteteket.