Google találatok percről percre

De legalábbis óráról órára.
Ma délután történt, hogy az egyik honlap, mely eddig közvetlen az én oldalam előtt szerepelt a Google találatai között, hirtelen két hellyel mögém került. Először azt hittem, hogy valami apró dolog változhatott a google rangsorolási algoritmusában, azonban a másik lap linkjére kattintva, az oldal nem volt elérhető. Most, pár órával később pedig egyáltalán nem találom még az első 100 oldal között sem - tovább nem néztem. Ez azt jelenti, hogy a Google viszonylag drasztikusan lép fel, ha egy-egy oldal elérhetetlenné válik. Ebből talán egy olyan következtetést is le lehet vonni, hogy valószínűleg sokkal nagyobb súlya van annak, hogy egy oldal milyen gyorsan töltődik be és válik használhatóvá, mint az eddig gondoltam. Így azoknak, akik komoly SEO kampányokat folytatnak, valószínűleg érdemes jobban odafigyelni arra, hogy milyen gyors az oldal kiszolgálása.

Most várom, hogy a másik oldal újra online legyen, kíváncsi vagyok hogy milyen gyorsan kerül vissza az első oldalra.

Update 2008. 03. 20.

Az említett oldal még aznap este újra online lett és a Google mára ismét elém sorolta a lapot. Szóval a visszakerülni kicsit több időbe kerül, mint kikerülni onnan.

Hozzászóláshoz a Disqus szolgáltatását használom, korábbi vélemények elovlasásához és új hozzászólás írásához engedélyezd a Disqus-tól származó JavaScripteteket.