Tisztázzunk ezt-azt

Két napig nem láttam az internetet, ezért nem tudtam senkinek semmilyen választ sem adni

Ezt bejegyzést válaszul szánom az azóta és azelőtt érkezett, látott, olvasott vélemények és hozzászólások egy részére

  • Több helyen olvastam, hogy levettem a listát. Nem, nem vettem le, mindig is ott volt, ahol most van: http://ajnasz.hu/adblock A legfrissebb mindig elérhető a http://ajnasz.hu/adblock/recent címen
  • Reklám/trükk tőlem, kézenfogva az indexszel és ehhez hasonló felvetéseket sajnos meg kell cáfoljam. Soha nem álltam kapcsolatban az indexszel, ezután meg szerintem ők nem akarnak velem kapcsolatban lenni érthető okok miatt. A dologot nem én találtam ki, tényleg ezt az emailt kaptam szerda délután. Nem is a látogatószám növelése miatt, én nem reklámozok, így bevételem nuku :) (bár eszembe jutott, hogy egy adsense-t vagy etargetet nem ártana kitenni valahová, két post közé ;) )
  • Nem kaptam sem papírból sem más formában több levelet az indextől.
  • Google Analytics azért van a listában, mert külsős scriptként töltődik az oldalak mellé, ami adott esetben lassíthatja azt.
  • Miattam lesz fizetős a fél internet: ebben nem hiszek. Az internet eléggé szabad hely ahhoz, hogy rövid időn belül érkezzenek ingyenes alternatívák. Ez egy ilyen közösség vagy mi, csupa jó szándékú ember és hasonlók. Aki adblockot használ, valószínűleg soha nem tartozott a potenciális vásárlók körébe.
    *Emlékeim szerint épp nem is túl rég egy eddig fizetős magyar portál szűnt meg fizetősnek lenni FIXME.
  • Mégegyszer elmondom, hogy a lista nem az index ellen készült, hanem a számomra szükségtelen külsős tartalmak ellen. Az indexnek szúrt szemet..
  • Az adblock a reklámok letöltődését blokkolja, így a view számláló nem emelkedik

Hirtelen ennyi. Elnézést kérek azoktól, akik e-mailt írtak és eddig nem kaptak választ.

Megjegyzés: A lista blokkolhat olyan tartalmat is, amit inkább nem kellene. Ez ellen ajánlom az adblock ideiglenes kikapcsolását vagy az adott elem whitelistre való felvételét.

Hozzászóláshoz a Disqus szolgáltatását használom, korábbi vélemények elovlasásához és új hozzászólás írásához engedélyezd a Disqus-tól származó JavaScripteteket.