Elnézem

Vélemény errõl, rövid leszek. /* A gondolatok nem összeszedettek */

A válasz részben korrekt, hiszen beismerték, hogy nem volt helyes, amit tettek, bár én a 2-10 évig terjedõ szabadságvesztéssel járó vádat többnek éreztem a pokol villámainál. Igen, elképzeltem, hogy milyen lehet odabenn (nem, nem minden részletre kiterjedõen). A válasz elsõ fele/harmada szól errõl, a többi a miértrõl, vagyis, hogy miért értsük meg.
Én megértettem, mindig is tisztában voltam vele, hogy a üzlet már csak ilyen, abból mindent ki kell sajtolni. Tudom, hogy van konkurencia is, akik elveszik a hirdetõket, pláne, ha az egyik lap látogatói nem is látják a komoly pénzekért adott reklámokat.

A válasz utolsó részében megtudhatjuk, hogy mit tettek azért, hogy nekünk ne kelljen annyi reklámot bámulnunk. Bevallom, csak ritkán olvasok Indexet, de megnéztem adblock nélkül a mostani állapotot, címlap teteje kevésbé tûnik arcba mászónak. Ez természetesen becsülendõ dolog és ezek után jogos az igény, hogy ugyan, bámuld azt is. A felhasználó, aki eddig blocolta a reklámot viszont biztosan nem fogja kikapcsolni a blockerét emiatt. Ilyen az ember.

Az Index vezetõiben nyilván felmerült a kérdés, hogy mit tehetnének ez ellen. A felhasználókhoz nyilván nem nyúlhatnak, góc pontokat kell keresni, így lettünk mi a célpontok. Ezt is megértem, hiszen valahol el kell kezdeni.
Viszont, ahogy sokak szerint, szerintem is a módszer az, ami egyáltalán nem megfelelõ. Az, hogy elõjöttek a BTK-val, a paragrafusokkal, az nem volt korrekt. Nyilván jól hangoznak ezek a dolgok, ha meg akarjuk félemlíteni a másikat, gyakorlatilag sikerült is, ezt nem tagadom. Kinek van kedve bíróságra járni, fõleg, ha nem kishal vádol. A módszer viszont nem minden esetben célravezetõ, az interneten meg pláne nem, hiszen ez egy elég tág, gyors és publikus hely. Nem könnyen vesznek el az ilyen dolgok a süllyesztõben.
Nem tudom, hogy mi erre a jó módszer, hogyan lehetne olyan megoldást találni, amivel a hirdetõk és az azokat kevésbé szeretõ userek is jól járnak és úgy gondolom, hogy ez nem is feladatom.

Mindegy, így történt, én örülök, hogy véget ért. Bele lehetne menni mélyebben, hogy személyiségi jogok és hasonlók, ám perelni nem fogok, számomra nem ér annyit az egész. Így is túl nagy hepaj volt körülötte, igaz el se szabadott volna kezdeni. Az Indexre nem haragszom, a dolog kitalálójára igen és tudom, hogy a szerkesztõknek semmi köze ehhez. Sõt, a Menyus videót még mindig szeretem.

Köszönöm szépen mindenki támogatását tettes társam nevében is, ekkora balhéra nem számítottam, de azért jó, hogy néha lehet ilyet csinálni, kár, hogy kell is.

Hozzászóláshoz a Disqus szolgáltatását használom, korábbi vélemények elovlasásához és új hozzászólás írásához engedélyezd a Disqus-tól származó JavaScripteteket.