Elnézem

Vélemény errõl, rövid leszek. /* A gondolatok nem összeszedettek */

A válasz részben korrekt, hiszen beismerték, hogy nem volt helyes, amit tettek, bár én a 2-10 évig terjedõ szabadságvesztéssel járó vádat többnek éreztem a pokol villámainál. Igen, elképzeltem, hogy milyen lehet odabenn (nem, nem minden részletre kiterjedõen). A válasz elsõ fele/harmada szól errõl, a többi a miértrõl, vagyis, hogy miért értsük meg.
Én megértettem, mindig is tisztában voltam vele, hogy a üzlet már csak ilyen, abból mindent ki kell sajtolni. Tudom, hogy van konkurencia is, akik elveszik a hirdetõket, pláne, ha az egyik lap látogatói nem is látják a komoly pénzekért adott reklámokat.

A válasz utolsó részében megtudhatjuk, hogy mit tettek azért, hogy nekünk ne kelljen annyi reklámot bámulnunk. Bevallom, csak ritkán olvasok Indexet, de megnéztem adblock nélkül a mostani állapotot, címlap teteje kevésbé tûnik arcba mászónak. Ez természetesen becsülendõ dolog és ezek után jogos az igény, hogy ugyan, bámuld azt is. A felhasználó, aki eddig blocolta a reklámot viszont biztosan nem fogja kikapcsolni a blockerét emiatt. Ilyen az ember.

Az Index vezetõiben nyilván felmerült a kérdés, hogy mit tehetnének ez ellen. A felhasználókhoz nyilván nem nyúlhatnak, góc pontokat kell keresni, így lettünk mi a célpontok. Ezt is megértem, hiszen valahol el kell kezdeni.
Viszont, ahogy sokak szerint, szerintem is a módszer az, ami egyáltalán nem megfelelõ. Az, hogy elõjöttek a BTK-val, a paragrafusokkal, az nem volt korrekt. Nyilván jól hangoznak ezek a dolgok, ha meg akarjuk félemlíteni a másikat, gyakorlatilag sikerült is, ezt nem tagadom. Kinek van kedve bíróságra járni, fõleg, ha nem kishal vádol. A módszer viszont nem minden esetben célravezetõ, az interneten meg pláne nem, hiszen ez egy elég tág, gyors és publikus hely. Nem könnyen vesznek el az ilyen dolgok a süllyesztõben.
Nem tudom, hogy mi erre a jó módszer, hogyan lehetne olyan megoldást találni, amivel a hirdetõk és az azokat kevésbé szeretõ userek is jól járnak és úgy gondolom, hogy ez nem is feladatom.

Mindegy, így történt, én örülök, hogy véget ért. Bele lehetne menni mélyebben, hogy személyiségi jogok és hasonlók, ám perelni nem fogok, számomra nem ér annyit az egész. Így is túl nagy hepaj volt körülötte, igaz el se szabadott volna kezdeni. Az Indexre nem haragszom, a dolog kitalálójára igen és tudom, hogy a szerkesztõknek semmi köze ehhez. Sõt, a Menyus videót még mindig szeretem.

Köszönöm szépen mindenki támogatását tettes társam nevében is, ekkora balhéra nem számítottam, de azért jó, hogy néha lehet ilyet csinálni, kár, hogy kell is.

Hozzászólások

Csakazértis elolvastam az indeksz.hu cikkét.

Csakazértis rákerestem az egész AdBlock ügyre, mi a rák is ez.

Csakazértis megtaláltam mindent róla.

Csakazértis feltettem az AdBlockot, meg a szûrõt.

Csakazértis így fogok böngészni életem végéig.

Csakazértis szervezkedni fogok a ziwiwen, hogy minél többen cselekedjenek úgy, mint én!

Anonymous

csakazértis továbbítottam a hírt a falunk nészerû honlapján.

http://csor.hu/node/289 ide tettem.

Terjesztem minden fórumon én is. Az index jelezze az irányt a hülyéinek. ha valami segítség kell szóljatok, infomediátor vagyok.
A blokkolást hol találom ? mert én is fel akarom tenni.

Gratula, és felvettem az ajnasz-t a kedvenceim közé. Indulásnak nem volt rossz ez a referencia.

tótavé is írhat felõlem a szakadt oldalára ha akar, oda kerül mint a norbi 25 %-al kisebb tömegû, de ugyanolyan árú cerbona szeletje. az out of szkópomba.

Hello Ajnasz,

hiányolom a köszönetet az Index.hu felé a létezö legjobb reklámért amit valaha is eleresztettek. A cikket a veled történtekröl véletlenül olvastam, egyböl installáltam az Adblock-ot és most tökéletessen boldog vagyok.
Milyen jó hogy léteznek még mamlasz ügyvédek és cégvezetök, akiknek halvány gözük sincs róla hogy mi is az az internet...

Anonymous

Háát.... igencsak vitatkoznék az index hazudozásával.
Íme egy példa, adott egy takarékszövetkezet akiknek a tulajdonosi és igazgatótanácsi struktúrája erõteljesen indexhu-s személyekkel van tele. Namármost ez a takarékszövetkezet nevezett banki szolgáltatásokat nyújtó cég építkezések és lakáshitelek finanszírozása mellett ipari mennyiségû sarcal húzza le T ügyfeleit a hitelügyletek kapcsán, az ügyfélközpontúság pedig csak az üzleti tervekben szerepel. Nem akarok külön kitérni, hogy az illetõ takszöv miért is nem Bank, például mert így nagyobbak a lehetõségei. Nade nem szaporítva a szót, nehogymár a reklámok tartsák el az indexet ezek után és ez csak az elsõ szembetûnõ dolog. Amit pedig a háttérben csinálnak arra már gondolni sem mer az ember ezek után.

Uff

Anonymous

Pontosan így találtam rá én is az oldalra - és már telepítem is a blokkolót...

Öngól kapus nélkül. Érdemes lenne a Homárra tenni vagy a Zugügyvédre:-)

Gratulálok a munkádhoz!

Anonymous

Koszi , regota kerestem ezt a listat, neha en irtam be kezzel oket, koszonet azindexnek hogy most a teljes listat , szurovel egyutt fel tudtam telepiteni , igy 3-4 ev tavlatabol is..

Ezt nevezik kegyetlen ongolnak :)

koszi

Anonymous

Abba belegondoltatok, hogy éppenséggel reklámletiltó szoftvereket akartak reklámozni s igy rögtön jó kis bevételre tettek szert, mert sztem ez jókora reklám volt, hátmég a firefoxnak :) opera forever

Anonymous

Nekem már futott az Adblock régóta, de most hogy az Index alapján idetaláltam máris az új filterekkel mennek a lapok.

Tisztább, szárazabb érzés!

köszi.

Anonymous

ááááá értem már, Ajnász az index fizetett ügynöke, így az index kezében marad mikor mi lesz blokkolva ..... Dr kotáááááász!!!

Mellesleg soha nem hallottam rólad, de mostmár tisztában vagyok vele hogyan blokkolhatom a reklámokat az index.hu-n, de mivel nem zavarnak ezért [most] nem teszem...

Anonymous

feltettem
és az iwiw en is nyomattam
kis lépések kis lépések
a nagyok ellen

Anonymous

Mint már tegnap is irtam valahol, engem az döbbent meg ebben az egészben, hogy egy ügyvéd, aki a számitástechnikához felhasználói szinten sem ért, miért nem kéri ki egy szaki véleményét az egész dolog szakmai hátteréröl, mielõtt sárdobálásba kezd?

Az index ugyan korrektül leállitotta a dolgot, de azért akkor is van ott egy (több?) hunyó a vezetõségben, aki erre a baromságra felkérte az ügyvéd urat. Neki(k) sem jutott eszükbe valakitõl szakvéleményt kérni?

Hová jutunk igy?

Mindenesetre ez az egész nagy öngól volt, mert most még többen olvassák szûrõvel az indexet....

Anonymous

szallj mar magadba ember, index.hutol elvonatkoztatva, elhiszem hogy az indexre haragszol, de attol miert kene ezutan szopatnod tovabbi 572829423 weboldalt, akik kurvara nem tehetnek arrol, hogy az index kocsog volt? az lehet hogy az index reklamjai zavaroak, de pl. a google adsense egyaltalan nem zavaro es nincs is kint indexen egy darab se.

egyebkent kivancsi lennek arra is, hogy a google analytics pl miert van a listaban az nem is reklam, nem is latszik az oldalon, ahol bentvan ...

Anonymous

Akkor, hogy te is megértsd:

Nincs jogom 572829423 weboldalt szopatni?

Csakazértis VAN!

Ha akarom, nem csak a google adsenset, analyticset, hanem az egész google-t is blokkolom, ha én úgy akarok netezni.

Érted a lényeget?

Anonymous

Most csak én nem látom, vagy tényleg ilyen k gyorsan leszedték az elsõ oldalról?

Anonymous

Nincs jogom 572829423 weboldalt szopatni?

Csakazértis VAN!

Ha akarom, nem csak a google adsenset, analyticset, hanem az egész google-t is blokkolom, ha én úgy akarok netezni.

Érted a lényeget?

Anonymous

Nos igen. Az index így járt. AdBlock letöltve. Majd otthon telepít. Ha esetleg Firefoxot használok, majd mégiscsak azzal menjen.

Persze a K***o tûzfallal eddig sem jelentek meg a reklámok. Egyik böngészõben sem. Nemcsak az indexen, SEHOL. Nem érdekelnek a "személyre szabott " ajánlataik. Kapják be. A WiW ugyanez a banneres pöcegödör. Blokkolva, szép, tiszta, nem zavaró.

Anonymous

Tanulj meg olvasni, ne csak a betuket ismerd fel. Nem arrol beszelek, hogy nincs jogod. Jogod az van, mivel szabad orszagban elunk, de erkolcsi alapod nincs. Vagy okozott neked kart a tobbi 572829423 oldal, amiert ugy erzed kotelesseged buntetni oket? Kotve hiszem, nem is lattal meg ennyi oldalt eletedben.

Nezd mar a masik oldalat is a merlegnek, kulonben Rad is vissza fog utni, meg az adblockereken kivuli tobbezer gyanutlan, artatlan internetezore. Egyre tobb dolog lesz fizetos, amit pl en se akarok, en inkabb megnezek 10 reklamot, mint fizessek mondjuk 10 ft-ot az index cikkeiert. Masreszt elkezdodik az antiadblock megoldasok fejlesztese, tovabbfejlesztese, amivel siman lehet detektalni ki hasznal adblockot es ki nem es innen mar csak egy lepes az, hogy aki adblockot hasznal, azt valamivel szivassak az oldalak. Par pelda mar van ra, de azok altalaban eleg lightosak, csak atiranyitanak egy aloldalra, ami kiirja, hogy "please turn off adblock to view the content" vagy vmi hasonlot, de ha ez igy megy el fog ez durvulni rendesen.

Anonymous

Az index helyében, a tisztelt ügyvéd urat sürgõsen elküldeném egy alapfokú informatikai tanfolyamra (jobb esetben), megelõzendõ még egy ilyen fatális tévedést.

Az ijedtséget teljes mértékben megértem, még annak ellenére is, hogy te magad is leírod, hogy miért is nem állna meg a vád.

Azért egy kicsit tovább gondolva a dolgot (s most csupán csak "hangosan" gondolkodom):
Szokták volt mondani, hogy a negatív reklám is reklám...
Tehát amit ebbõl ki akarok hozni, az az, hogy bár a netezõk egy része (akikhez eljutott) most nyilván hülyének nézi az indexet, de (saját példámból kiindulva) van egy tippem rá, hogy ez a balhé, a szokottnál valamivel nagyobb látogatottságot generált az oldalukon (én ugyanis abszolút nem járok az indexre, de erre kíváncsi voltam és megnéztem)...

Egyébiránt, szerintem a netezõk nagy többsége tisztában van a reklámok szükségességével, nem is azzal van a baj, hanem a formátumával. Vagyis a csili-vili, kiakasztomaböngészõd, kifolyatomaszemed, flash meg gif,és egyéb animált reklámokkal. Engem pl. Google adsense abszolút nem zavar, sõt ha akad olyan hirdetés még rá is kattintok, de a fent említett reklámok viszont pont az ellenkezõ hatást érik el a felhasználók körében. Értem én a hirdetõket, hogy minél feltûnõbbek szeretnének lenni, csak sajnos egy ponton túl ez a visszájára fordul. Amíg ezt nem értik meg vagy fogadják el, addig mindig lesz létjogosultsága az adblocknak meg flashblocknak stb.

Ergo: a hirdetõk (ill. akik elkészítik a bannereket) tudnának ezen elsõsorban változtatni (szerintem).

Anonymous

köcce az indexnek, hogy felhívta a figyelmet a szuper adblock filterlistádra. és persze ezer köszönet neked is.

Anonymous

Eddig nem volt adblockom. Mostmár van. Köszönet az ügyvédnek. Az indexre meg amúgy se járok (najó, most megnéztem, persze lehet, hogy ez volt a céljuk). Köszi a listádért!

Anonymous

Ajnász, én a helyedben nem nyugodnék meg, és nem beszélnék múlt idõben az ügyrõl. Attól, hogy valaki valahova írt egy véleményt, az ügyvédnél még ketyeg a 15 nap... Tényleg, látott vki szignót vagy bármit ami a cikk szerzõjére utal? Egy névtelen vélemény nem überli az ügyvéd felszólítását! Csak arra jó, hogy leüljön a balhé, és pár hét, hónap múlva, miután már megnyugodott a tömeg, még simán bíróság elé citálhatnak, aztán meg majd éjszaka megáll a házad elõtt egy fekete volga...
Szerintem kérd ki jogász véleményét, és ha lehet, követelj kártérítést! Nem kell sokat, sõt, elég akár csak egy üveg sört is, de onnantól kezdve hogy megkapod, támadhatatlan leszel!

Anonymous

Amit az AdBlockkal meg tudsz csinálni, az szerintem csak halvány macskasimogatás ahhoz képest, amit a Proxomitronnal érhetsz el.
Javaslom, hogy próbáld ki.

Anonymous

Én akkor tettem fel a FF-omra villámsebességel az AdblockPlust, amikor az Index Fórumán a következõt tapasztaltam: hozzászólásokban egyes szavak aláhúzva jelentek meg. Mi a tököm ez????? Fölémegyek az egérrel....vazzze, reklám!!! Anyájukat, azt, azért mindennek van határa!!!
Na, olyan gyors ABP feltelepítést kevesen láttak :-). Addig nem zavart a fõoldal reklámdömpingje....azóta meg azokat sem látom :-)

Eredmény: letisztult dizájn, gyors letöltõdés.

AdBlock rülé (hogy franciás legyek)!
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1865

Anonymous

Tudtuk hogy az inedx eddig is köcsög volt ezen sem lepõdök meg, elég analfabéták hogy így kezdték a dolgot, másrészt úgy csináltak mintha ez most valami új dolog lenne!!!
Én már rég letiltom a reklámokat minden oldalról, szart sem érdekel hogy ki mit akar eladni nekem, mert tudom ha keresek valamit akkor pár kattintás és megtalálom.

Azzal a felfogással meg abszolult nem értek egyet hogy ha valamelyik oldalról letiltom a reklámjait akkor én azzal szopatom??!!! azt miért ???
Azt csinálok amit akarok a sok villogó reklámokkal és pop-up ablakokkal pont ÕK szivatnak engem, nem azért mentem oda hogy buzeráljanak a böngészõmmel!!!

Na mindegy tudom ez úgysem volt egy értelmes hozzászólás, de kit érdekel.....
1 darab reklámot nem fogok engedélyezni továbbra sem és kész én így szeretem :P

Anonymous

Feljelenteni az indexet zaklatásért, mert ki csuda engedte, hogy számomra érdektelen és kéretlen információkkal bombázzanak a engemet?

Mutassák meg az álatlam aláírt és hitelesített felhatalmazást.
S ha nem tudják akkor õk a törvénysértõk

Ki kellene próbálni

Kedves Ajnász!
Eddig fogalmam sem volt róla, hogy mi a fene ez az AdBlock..
Rákeresten... Elolvastam, letöltöttem. És ezt a szûrõt fogom használni mindenképpen!

De, -már ha lehet ilyet kérni- jó lene, ha létrehoznál egy külön domaint a listának. teszemaszt hunfilter.hu, egy egyszerû design-nal, leírással, üzenetküldõvel. Ahogy látop a blogod, képes lennél létrehozni egyet sepec alatt.

Ez azért volna jó, mert lehetne mondani a haveroknak, hogy csak azért is nézze meg a weboldalt. szerintem az internetes társadalom 90% biztos használna ilyen listákat és blokkolókat, ha tudnának a létezésérõl.

Üdv: Anonymus

Anonymous

Kedves Ajnász!

Remélem mihamarabb kapsz hivatalos értesítést is a dolog leállításáról. Mellesleg ha jól értelmeztem, csak egy e-mailt kaptál *** ügyvédtõl, nem ajánlott küldeményt. Ugyan miért lennél köteles 15 naponként ellenõrizni az e-mail postafiókodat? Másrészt "tevékenységedet" beszüntetted.

Anonymous

Kedves Ajnász!

Köszönöm a listát! Nagyban megkönnyítetted az életem. Az index.hu legalább 3x gyorsabb a GPRS neten, mint elõtte volt.

Kedves Index.hu!

Köszönöm a reklámot ennek a remek alkalmazásnak. Sokkal hamarabb találtam meg minden infot a telepítéshez.

MrG

Anonymous

az index lámázásának hála mostantól én is boldog adblock használó vagyok. Szuper a lista Ajnász, kösz!

Anonymous

>ki csuda engedte, hogy számomra érdektelen és kéretlen információkkal bombázzanak...

Szerintem nem kéreletlen. Vagy tán valaki kényszerített, hogy beírd a címsorba, hogy www.index.hu? Majd erõszakkal tartotta a monitorra fordítva a fejed?

Anonymous

"Viszont felvetődik a jogi kérdés, és ebben tényleg segítséget kérek, egy ilyen konstrukcióban működő ingyenesen olvasható lap, ami kizárólag a reklámokból él, milyen jogi lépéseket tehet azért, hogy ne érje kár a reklámok blokkolásával?" - oldd meg, aztán nézd meg a látogatottságot... aztán dönts. (De sztem most kb. ez megy a blog.hu-n, ahol pl. a bloggerek generálják helyettetek a látogatottságot - ingyé'...)
Elég érdekes dolog, h éppen az index kezdett el a profit maximalizálásán gondolkodni, és konszernként működni. Ez sztem sok mindenről mesél. Megöregedett az úttörő? Kapzsi lett a forradalmár? Konzultálj talán a mikrofos ügyvédeivel, ők is ennek a problémának a megoldásán dolgoznak leginkább. Én viszont annak a problémának a megoldásán dolgozom méginkább, h az ilyen profitmaximalizáló dínókat kiiktassam az életemből, mert nem kő a kib. reklám. Nem.
"Ingyenesen olvasható lap" - ez az internet, nem tűnt fel? Tilts, és a nyomtatott sajtó cipőjében találod magad. Fenyegess, válaszd a múltat.
A legújabb fejlesztésekben szinte magától benne van a no script és a no flash kieg. és elég amatőr, aki nem azzal kezdi a firefox telepítését, h azonnal beteszi ezt a két cuccot, és lőn gyors a net. Nem kell a szájbavert, ocsmány felugrókat lepucolni az ablakból, h hozzáférj a tartalomhoz. Gondolod, h ez véletlen? Gondolod, h egészséges, és sikerrel kecsegtető szembe menni ezzel a trenddel? Lobbizz, vegyél meg elegendő képviselőt, hozass törvényt. Ez a mikrofos taktikája is. Sok sikert.
És valóban: ez nem a jogi osztály problémája, ez a marketing osztály problémája. Cseréld le azt, vagy a látogatóidat. Röviden. Ha az ocsmány reklámokat nem akarja a nép, tanulj a guglitól, küld hozzájuk a marketing osztályodat, és használj olyan reklámokat, amik hasznosak és nem zavarják az olvasód. Ez ilyen kurva eccerű, ostoba mamut... és még megpróbálja elvicceskedni a dolgot.

...a legviccesebb meg az, h éppen pl az index írói is simán átvesznek (c)tartalmakat más oldalakról, mert a net ilyen volt, ilyen és ilyen lesz. Mert ezzel nyomta le az őslényeket, ezen kapaszkodott az index is odáig, ahol most van... nem egyszer olvastam már az indexen, h ha kitetted a cuccot a netre, az közös. Ha nem akarod kitenni, nem kötelező, de ha kint van, az közös és passz.

Kicsit késve de akkor vigasztalásul: http://menyus.tenger.hu

Anonymous