A válasz még várat

Nos, mikor legutóbb lefeküdtem azzal a céllal, hogy alszok, arra számítottam, hogy mire újra ébren leszek már a postafiókomban fog várni a válaszlevél. Nem így lett, sem az Index, sem az Index ügyvédje nem adott azóta semmilyen visszajelzést, úgyhogy még várni kell fejleményekre.

Azt tudom, tudjuk, hogy a magyar weben sokszor megemlítették eme történtetet, kaptam sok emailt is. Köszönök szépen minden támogatást, azonban addig nagyon nincs miről írni, amíg a válaszlevél meg nem jön.

Twitter és blog azonnal értesít majd, ha lesz valami.

Hozzászólások

Mindenesetre az Index gyermek blog.hu / Inda elég fair, és blog.hu címlapon van az ügy.

Bártházi András

Anonymous

Eléggé beindult a blog gépezet, már 5-6 oldalon olvastam.
Egyébként ha tényleg csak beszaratni akartak, akkor lehet, hogy nem is kapsz választ, mert ugyebár a bizonytalanság a legszarabb....

Anonymous

Arra jó volt ez az indexes hisztis menstruálás, hogy letöltsem a progit. Köszi. :-)

Anonymous

Gondolod hogy fairség ? Nemár :-) Jelzem, az a múlt század közepén kihalt. Az üzleti életben meg nem is volt. Más lesz ennek a hátterében.

Anonymous

Kezd felbaszni ez a dolog. Lehet picit meg kellene szorongatni oket azzal, hogy KULFOLDI szerverre feltenni ezt a listat (valami "barati" orszagban, ahol a T. ugyved ur maximum hajara kenheti magat). Es mindenfele forumon leadni a linket. Linkeles nem igazan perelheto buncselekmeny...

pontscho

Anonymous

ne parázz már.
azért mer ha, ha egyáltalán feljelent, akkor mi van? attól még nem biztos hogy ügyed lesz.
másrészt meg a polgári része, könyörgöm, neki kell mindent bizonyítani. hát kiváncsi vagyok hogy hogy fog menni.
kár? ok-okozati összefüggés? jogellenesség?
ne már.

Anonymous

Szerintem a tisztelt kolléga ezt elkúrta, nem kicsit, hanem nagyon.

A 300/C §-t idézte be, de nem azt kellett volna, sokkal inkább a 300/E §-t.

Eszerint:

300/E. § (1) Aki a 300/C. §-ban meghatározott bûncselekmény elkövetése céljából, az ehhez szükséges vagy ezt könnyítõ számítástechnikai programot, jelszót, belépési kódot, vagy számítástechnikai rendszerbe való belépést lehetõvé tevõ adatot
a) készít,
b) megszerez,
c) forgalomba hoz, azzal kereskedik, vagy más módon hozzáférhetõvé tesz,
vétséget követ el, és két évig terjedõ szabadságvesztéssel, közérdekû munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendõ.
(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendõ, aki a 300/C. §-ban meghatározott bûncselekmény elkövetése céljából az ehhez szükséges vagy ezt könnyítõ, számítástechnikai program, jelszó, belépési kód, vagy valamely számítástechnikai rendszerbe való belépést lehetõvé tevõ adat készítésére vonatkozó gazdasági, mûszaki, szervezési ismereteit másnak a rendelkezésére bocsátja.
(3) Nem büntethetõ az (1) bekezdés a) pontja esetén, aki - mielõtt a bûncselekmény elkövetéséhez szükséges vagy ezt megkönnyítõ számítástechnikai program, jelszó, belépési kód, vagy valamely számítástechnikai rendszer egészébe vagy egy részébe való belépést lehetõvé tevõ adat készítése a hatóság tudomására jutott volna - tevékenységét a hatóság elõtt felfedi, és az elkészített dolgot a hatóságnak átadja, valamint lehetõvé teszi a készítésben részt vevõ más személy kilétének megállapítását.

Pl. egy nem jogállamban ezt vallanád be, miután a szerverteremben processzorokkal sütögettek :)

Én ügyvédként mondom, hogy ez jogi nonszensz, és a zugugyved.blog.hu-n lenne a helye, ha azt nem a szóbanforgó ügyvéd jegyezné :D

Ne hagyd magad, és használd okosan az oldalad látogatottságának megugrását, pl. rakjd ki flashes reklámokat :)

üdv:

VB

Anonymous

... de nekem van egy olyan sanda gyanúm, hogy a fent idézett paragrafusok mind-mind - köznapi nyelven szólva - egy szerver feltörésérõl muzsikálnak.
Egyáltalán nem relevánsak azzal, amire megpróbálták most ráhúzni.

Az, hogy én a saját gépemen milyen (legális v. ingyenes) programokat használok, ezek a programok a saját gépemen mit mûvelnek, ott milyen file-okat hozok létre (merthogy akár a hosts file-ban is tilthatom a reklámszervereket, vagy magam is írhatok az AdBlock-hoz blacklist-et) ... senkinek semmi köze.
Mint ahogy - szerintem - ahhoz sincs, hogy hogyan segítek hozzá másokat ezeknek a legális programoknak a (ki)használásához ... ha azok az adott user gépén fejtik ki áldásos hatásukat. :)

Anonymous

Az indexen megjelent egy *velemeny* az ugyrol. A masik bejegyzeshez nem birtam hozzaszolni.

Ez ahogy latod ez egy *velemeny*, ergo semmi koze nincs az ellened kilatasba helyezett retorzioknak. Ha majd ajanlott levelben szemelyre szoloan, hivatalos levelben kapod, ugyvedi alairassal, akkor majd szamit. Egyebkent NEM!

A cikkel probaljak bagatelizalni es elviccelni a fenyegetest es a zsarolast, de a jog mar nem ennyire vicces ebben a kerdesben.A bortonben a rabok is vidamak, es csak viccelodnek. Most lehet, hogy szerencsed volt, de az is lehet, hogy maskor is az lesz ... es ha ezt az ugyet kovetkezmenyek nelkul megussszak szerinted miert ne probaljak meg ujra, ujra, es ujra ?

Eppen ezert az ilyen gatlastalan, szemet probalkozasokat (ami fenyegetest, kenyszeritest, zsarolast is megvalosit) a leheto legnagyobb erovel le kell torni, ugy hogy a kovetkezo nehany szazmillio evben se forduljon meg megegyszer a fejukben mint *lehetoseg*. Erdemes egy ugyvedet is megkerdezni a dologrol, kulonosen annak a fenyeben, hogy az ugy miatt jelentosen romlott az eletvititeled, munkahelyedrol kirugtak, kollegak baratok megvetnek, gyakorlatilag egyetlen hely sincs, ahol ne "adblocker"-kent mutatnanak rad. Ezt az oriasi veszteseget nyilvan nem tudjak karpotolni, de talan sikerul valami modot talalni amivel az okozott fajdalmakat enyhiteni tudja a vetkes fel.

Egyebkent meg itt az ideje frissiteni az indexes adblock reszeket ugy, hogy *minden* letezo reklamot, meg a legaprobbakat is kiszurje. :DDD Mit reagalnak ra? "A honlapon megjelent csak egy velemeny volt, semmi koze a hivatalos ugyekhez es az eredeti perhez, amit kilatasba helyeztunk. Egyebkent sem ertjuk miert lenne relevans egy nem hivatalos ertesites ilyen esetben. A magyar jog nem igy mukodik"

Miert "minden"? Kepzelj el egy szakallas embert. Kitep egy szorszalat a szakallabol. Aztan meg egyet. Es ez megy egeszen addig, amig van szorszall az arcan. Meg tudod mondani *pontosan* melyik szorszaltol szamit szakallasnak, es melyiktol nem?

Anonymous