Gnome vagy valami hasonló

Köztudott, hogy linux user vagyok, mert az különc. Köztudott, hogy Debiant használok, mert az sikkes. Azt hiszem, az is köztudott, hogy Gnome van az X-en.
De most minden megváltozott. Egy új érzés kerített hatalmába. Olyan tisztább, biztonságosabb.
Még mindig különcködök és sikkes is vagyok meg a X is ugyanaz és a Gnome is.
Most viszont olyan dolgok történtek, hogy megéreztem a Gnome erejét. Az az igazság, hogy össze van rakva. Ez olyan dolog, hogy kiegészíti magát. Direkt van így összerakva, ahogyan. Olyan klafa toolok vannak. Tomboy, beagle (állat keresõ), meg az aknakeresõ is sokkal jobb, mint akármelyik, amelyiket láttam. Olyanokat is csinál már, hogy tiszta klitty-klatty egy-egy dolgot véghez vinni. Lásd nyomtató telepítés, lásd valamit sambásan megosztani.

És akkor még nem is beszéltem a Clearlooksról, ami a legjobb téma, bár kicsit nagy a kitöltés a gombokon.. És ott van a Tango icon mindenség is, ami firefox és thunderbird kompatibilis.
A Rhythmbox nem annyira jön be, mint amarok, de most minden gnome-os, úgyhogy zene is ezen szól.
Gedit mint notepad jobb, mint sokminden, talán túl jó. GThumb, F-Spot képeknek és boldog az ember. FTP terén a gFtp van, ez nem annyira jön be de jól használható.
Lehetne még sorolni. A lényeg, hogy jól össze van rakva ez. Tuti KDE is tud ilyeneket, de az túl eyecandy.

Hozzászóláshoz a Disqus szolgáltatását használom, korábbi vélemények elovlasásához és új hozzászólás írásához engedélyezd a Disqus-tól származó JavaScripteteket.