XGL - nekem is

Igen, nekem is sikerült:P
http://sonique54.free.fr/xgl/xgl.htm

Részletesen:
Elõször a notira akartam feltenni, ott nem sikerült - bár lehet, hogy az új élmények hatására sikerülne, majd megpróbálom.
Notis csalódásom után egy héttel történt az, hogy hazajöttem. Ide, az igazi otthonba, nem a munkahelyibe, hanem ahol a saját jól megszokott, hátfájás ellen ellátott ágyamban aludhatok, meg két kezem által összepakolt masina vár. És most, hogy itthon vagyok egy kicsit, két nap aktív semmit tevés után eszembe jutott, hogy volt valami xgl-es móka az elmúlt hetekben. Nosza, próbáljuk hát meg megint. Éppen nvidia drivert frissítettem, mert legutóbb úgy hagytam itt szegénykém, hogy csak az X-hez kapott nv driver motorizálta a képet. Friss driver, teli önbizolammoal (de csak ezzel kapcsolatosan) nekivágtam a rendszernek.
apt-get update; apt-get upgrade; apt-get install sokcsomag, aztán a fenti linkben megjelölt oldalon van egy bash script, azt download, sh, letölt mindent, rpm-bõl debet csinál nekem, meg installálja is. És kész..

/etc/init.d/gdm stop; ./xgl.sh;
És az X elindul, nem pofázik vissza, csak megy. Elõször nem történik semmi, egész pontosan 40 másodpercig - addig van elaltatva a rendszer, hogy minden be legyen töltve szépen, okosan. Aztán egy kis villanás vagy valami, ember megmozdítja az egyik ablakot és ilyenkor majdnem maga alá csinál :)
Nagyon ott van. Mûködik. De csak roottal és csak ha az xgl.sh-val indítom, ha gdm-et szerkesztem vagy xorg.conf-ot vagy bármi más automatikát akarok ráerõltetni, nem történik semmi sem, rosszabb esetben X el sem indul - ezt ki tudtam küszöbölni.

Szóval mûködik, a masina kompatibilis vele, én is, csak még valami hiányzik, legfõképp a kitartásom, hogy kiderítsem mibaj. Meg utazok is ma vissza, ennek nem örülök.

Hozzászóláshoz a Disqus szolgáltatását használom, korábbi vélemények elovlasásához és új hozzászólás írásához engedélyezd a Disqus-tól származó JavaScripteteket.