Csúnya napkelte

Tudja meg a világ, hogy az a legrosszabb, amikor egy megrendelõnek kész elképzelése van. Azért rossz ez, mert Õ csak nagy vonalakban képzeli el, néha konkrét elemekkel, ami esetenként szép is lehet vagy talán van valami jelentése. Csakhogy, mivel Õ nem látja együtt az egészet a fantáziájában, így nem tudja, hogy az hogyan is néz ki.

Itt van pl a napkelte. Ami maga egy szép természeti esemény, újjászületés, fiatalság, optimizmus meg ilyesmi jelentésekkel. De ha megpróbáljuk elképzelni egy weboldal egyik fõ alkotóelemeként (banner, logo, hasonló), akkor rögtön más a helyzet. Azért mert igazából unalmas. Sárga, vörös és néhány sötétebb tónus látható benne. Nincsenek benne éles kontrasztok, nincs ott a színek kavalkádja, csak piros (vagy narancs). Még csak olyan sincs benne, hogy egy meghatározóbb fekete mellett egy klassz fehér vonal húzódna. Csak sárga.
A téma tovább bonyolódik, amikor valamiféle feliratot szertnénk rátenni. A megrendelõ kikötötte, hogy lehetõleg a kép ne módosuljon, mert az úgy szép, ahogy van, az úgy természetes. Ez így van, de a felirat az égen nem természetes, egyszerûen nem tudom elképzelni, hogy szépen fel lehessen rá tenni, hogy az olvasható is legyen, hogy ne legyen túl sötét, ne üssön el a környezetétõl, szóval odavól legyen. Nem megy, az lesz, hogy lesz, ami lesz és az nem lesz tök szép, csak olyan összedobott.

Hozzászóláshoz a Disqus szolgáltatását használom, korábbi vélemények elovlasásához és új hozzászólás írásához engedélyezd a Disqus-tól származó JavaScripteteket.