Hoary killed by Dapper

Fak! Kinyírtam az Ubuntum..

Megpróbáltam felfrissíteni Dapper Drake-re, ami még beta állapotban leledzik június 6-ig. A tervek szerint akkor jön ki stabilban. Én meg, mint általában türelmetlen voltam és fel akartam frissíteni. Nem sikerült.

Valahol a kernel, az udev és az initramfs-tools környékén halt el a dolog. Úgy tûnik, a kernelt nem frissítette, ezért az udev meg az initramfs-tools sem volt kompatibilis vele. Udev nélkül nem ismer fel jópár interface-t, többek között az ethernetet és az usb-t sem. Vagyis nem lesznek felcsatolva, nincsenek ott az eszközök között. Mivel ethernet nem volt, átmentem winre, hogy majd onnan letöltök valami újabb kernelt. Le is töltöttem, nem lett jó, végül valami tönkrevágta a home partícióm is, így teljes a kudarc. Letörlöm.. Pedig kíváncsi lettem volna az xgl-re, ha elindul. Ebben nem vagyok biztos, talán csak nvidia karival mûködik, laptopban meg nem az van. Mindegy, pedig szép volt, csak éppen nem mûködött. A SID egyelõre jobbnak tûnik, mint az Ubuntu. Több a hivatalos csomag, nem harmadik repository-kbõl kell összekaparni ezt-azt. Valószínûleg legközelebb már debian kerül fel, lehet csak sarge, esetleg etch, mert ezzel nem lesz annyi idõm debuggolni, hanem csak mûködnie kell.

Egyébként valószínûleg életet lehetett volna még lehelni a rendszerbe, hiszen sokaknak stabilan mûködik. Meg valahol a frissítésnél is figyelmetlen lehettem, nem volt egy igazán megtervezett vállalkozás, csak úgy átírtam a sources.list-et, aztán apt-get update; apt-get dist-upgrade;. Mindegy..

Hozzászóláshoz a Disqus szolgáltatását használom, korábbi vélemények elovlasásához és új hozzászólás írásához engedélyezd a Disqus-tól származó JavaScripteteket.