Ajnasz.hu egy hónapig

Úgy döntöttem mégis blogolok ide.

Szóval, az úgy volt, hogy kb 1 hónapja szombat délelõtt/délután terveztem, hogy mentem az ajnasz.hu adatbázisát, felkészülve arra, ha meghalna a server. Usgyi ajnasz tárhely admin felületre, login, there is an error... WTF >.<. please="" wait..="" mondottam="" majd="" megoldj="" k="" nem="" oldott="" meg.="" write="" a="" letter="" about="" problem..="" answer:="">

Last week there was a -censored- exploit. Some accounts on this server had
versions of -censored- installed on the server. Before they could update them,
they were exploited. This exploit caused problems with -censored- and binaries on
the server.

Szóval szerver nyekk, ajnasz.hu nyekk, utolsó mentés 03.02. Enyhe elkeseredettség lett urrá rajtam. Na sebaj, majd a saját mentésükbõl visszaállítják. Ugye? Válasz: nem, mindenki maga ment. Most jött a harag..

Pár nap várakozás, hogy visszaállítsák az accountokat, de probléma még nincs megoldva. Se a mentés nem volt nálam, se hozzáférésem vadonat új admin felülethez. Ezért 2 hét további várakozás, míg haza értem, ugyanis gyatra próbálkozásom, hogy majd családom egyik tagja megteszi nekem szivességbõl, hogy begépeli a parancsokat, amiket elküldök neki, kudarcba fulladt, ugyanis valami hibát írt ki..

Visszaállítás többé-kevésbé sikeres volt, kisebb karakterkódolás beli problémák, ez az én hibám volt és az most is.
Google-ben rámkerestem, és tárolt változat segítségével sikerült visszaállítanom az adatok nagy részét. Persze jópár hozzászólás, néhány (2) szavazat odaveszett, de örüljek, hogy ez megvan.
A karakterkódolásos ékezetes problémát ma teljesen megoldottam, legalábbis tünetileg kezeltem (átírtam a problémás karaktereket :]).

Tervben volt-van, hogy tényleg költözés, ezért is nem írtam újabb két hétig semmit, mert gondoltam, mindjárt meg lesz az új hely. Hát nem lett, de van egy ötletem, az egy emailbe kerül. Ajánlatot kérek majd egy jó nevû cégtõl. Drupalban otthon vannak, szóval ebbõl már gond nem lesz.

Ja igen, elveszett pár kép is, amirõl amatõr módjára nem volt másolatom, így volt pár 404 a logban képekre vonatkozólag, de azokat vagy visszaszereztem, vagy csak egyszerûen töröltem a képre való hivatkozást..

Szóval IJ, de ajnasz.hu élt él és talán élni is fog =)

Hozzászóláshoz a Disqus szolgáltatását használom, korábbi vélemények elovlasásához és új hozzászólás írásához engedélyezd a Disqus-tól származó JavaScripteteket.