Javascript In My Life

Újabban ritkán blogolok, elfoglatság és internet elérésem nem léte nevezhetõ meg okként..

Rövidségesen:
Annyit melózok JavaScript-tel, mint még soha. Olyan mértékben kitanulom a végén a rendszert, mint senki a földön. Jó trükköket lehet csinálni vele, csak a legtöbbször az okozza a gondot, hogy nem egy böngészõ van, ekkor egymás ellen értelmeznek mindent.

Persze ugyanez css tekintetében is. Haverkodok, haverkodni próbálok az IE-vel, de soha nem sikerült. Mindig csinál valami olyat, ami miatt rövid idõr elmegy a kedvem az egész mindentõl, az élettel bezárólag.
Sokan mondják, hogy foxi lasabb, mint IE, sokáig én is így hittem, de most sikerült cáfolnom. Tessék megpróbálni legenerálni javascriptbõl ~100-200 linket attribútumokkal, eseménykezlõ függvényekkel. Amint a 30. másodpercbe lép az ie gondolkozási ideje, elkezdhetünk gondolkozni, hoy vajon az 1-2 sec alatt kész oldalt generáló Firefox-e a gyorsabb. Mondjuk ebben a tekintetben meg az Opera gyõzött most.
Viszont azzal sincs minden rendben, mert az meg olyan, hogy megpróbál egyszerre megfelelni mindennek. Amikor css-sel és|vagy javascript-tel odanyúl az ember a laphoz, nyomokban IE hackeket tartalmazó stílusfájllal, akkor szokott megtörténni, hogy az Opera hajlamos az IE-nek szánt dolgokat magának is kisajátítani. Igaz, ez csak addig okoz problémát, amíg nem keresünk egy szigorúbb böngészõazonosítást..
Szóval, szép ez a szabadság, meg választási lehetõség, de mennyivel könnyebb lenne, ha olykor csak szolgáltatásban lenne másabb az egyik a másiktól, nem pedig az egész motort más jármûre szabták volna.

Szóval készült jópár új script, komoly kihívások, fõként a böngészõktõl. Lehet, néhány hasznosság egyszer publikációra is kerül..

A post eredetileg 2006.03.24-n lett beküldve. Server-crash után visszaállítva google-bõl 2006.04.17-n

Hozzászóláshoz a Disqus szolgáltatását használom, korábbi vélemények elovlasásához és új hozzászólás írásához engedélyezd a Disqus-tól származó JavaScripteteket.