CCNA

Van egy csomó féle/fajta tanfolyam, ami érdekes, meg lehet, hogy okos embert csinálna belõlem. Elkezdtem nézegetni õket, hogy mifélék, mit oktatnak, mennyibe kerül. Letettem a hajam..

Eddig csak CCNA tanfolyamokat néztem, igaz nem is tudom még, milyenek vannak ezen kívül (ami nem Microsoftos). Tök jó, mert tényleg érdekes dolgok is vannak ott, 5 nap az egész, megtanítanak normálisan CISCO rendszereket kezelni, routereket managelni, LAN, protokollok, acl, WAN stb.

Ez mind szép és jó, csak éppen iszonyat drága. ~300.000 Ft az 5 napos tanfolyam plusz még a kaja, szállás, mert itthon ilyen nincs és a vizsgadíj.. Ezt összeget képtelenség zsebbõl kifizetni, meg nyilván nem is erre van kitalálva. Ez úgy lenne a szép, ha lenne egy cég, ahová már felvettek. A vezetõség bízik bennem és hajlandó némi befektetésre is, hiszen ez egy felvilágosult vállalat és hosszútávon gondolkozik.
A gond csak az, hogy nekem éppen azért lenne szükségem a tanfolyamra, hogy könnyebben találjak ilyesféle állást.. Namost ez egy huszonkettes csapda. Pedig komolyan elgondolkoztam a dolgon.

Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy van egy olyan érzésem, hogy ha így haladok, a végén vissza fogok butulni, folyamatosan felejtek és tényleg nem lesz mégcsak esélyem se, hogy valami izgalmas dologgal foglalkozhassak.

Hozzászóláshoz a Disqus szolgáltatását használom, korábbi vélemények elovlasásához és új hozzászólás írásához engedélyezd a Disqus-tól származó JavaScripteteket.