Ne blockolj!

Az elõbb véletlenül a hwsw fórumára vitt a webszörfdeszkám. Már éppen készültem volna bezárni az oldalt, amikor a következõ szöveget olvastam pirossal, vastagítva kiemelten:

Kedves Felhasznalóink!
Az utóbbi idõben tömeges jelenséggé vált, hogy a HWSW forgalmát is auditáló Medián Webaudit mérõkódjainak letöltõdését
(audit.median.hu tartomány) letiltjátok. Így nehezebben megbecsülhetõ a fórum valós forgalma.
Kérünk benneteket: ne tiltsátok le az audit.median.hu tartományt! Köszönjük.

Elnézést, de ezen azért minimum el kell mosolyodjak. :) A magyar oldalakon (talán) legtöbbször megtalálható figyelõ, számláló, olykor talán reklámozó (ebben nem vagyok biztos) oldalról van szó és azt kérik, hogy ne tiltsuk le. Szerintem, mióta felvettem az adblock listámra, elég sok sávszélességet és idõt spóroltam meg.

Viszont nézzük a másik oldalát. Ez a felhívás azt jelenti, hogy már jelentõs a reklámot blokkolók tábora, olyannyira, hogy egyeseknek már bevételkiesést, pontatlan statisztikákat jelent. Ennek félig örülök is.
De van harmadik oldala is. A google analytics, aminek a blokkoló url-jét én sem vettem fel a listámba, ugyanis ezt én is használom ezen az oldalon, ezért pontatlan statisztikák születhetnek és születnek is. A saját nyomásom hatására lehet, hogy mégis fel kellene vennem?

Hozzászóláshoz a Disqus szolgáltatását használom, korábbi vélemények elovlasásához és új hozzászólás írásához engedélyezd a Disqus-tól származó JavaScripteteket.