Amikor nincs weblapom..

..olyankor az van, hogy az újdonsült oldalam tárhelyét szolgáltató cég (interneteurope) servere megzakkan. Ilyenkor én sem érem, ilyenkor a látogatók sem érik el, ilyenkor a guli és más robotok sem érik el. Ekkor elkezdek durcás lenni, mert nem csak ez az egyetlen probléma velük.

Leveleztem már velük néhány dolog miatt, pl. elõször nem azt a csomagot adták, amit ígértek, azután a cron sem mehet, pedig az ajánlatban úgy volt, hogy az is lesz..

Elkezdtem már gondolkozni rajta, hogy keresek egy másik tárhelyszolgáltatót.. Feltételek: min. 50MB tárhely, dns fenntartás, aldomain, .htaccess lehetõleg teljes körû módosításának lehetõsége, cron, php 4.(aktuális legújabb verzió), mysql adatbázis (minimum 4.0-s), tényleges 99.9%-os rendlekezésre állás, adatforgalom minimum 5-6 GB/hó, bár a jelenlegi statisztikáim nézve, ez lehet, hogy kevés, esetleg https támogatása, némi normális sávszélesség, értem ez alatt, hogy magyarföldre 100MB/s, külföldre 1MB/s minimum. Ezt max 3000 esetleg 4000 forintos költségért havonta.

Ma még levelezek egyet az aktuálissal, hogy mit tudnak tenni a rendelkezésre állással, aztán, ha nem jön érdemben válasz, akkor feltehetõleg váltok. Remélem, nem kezdenek el szívózni velem, azzal, hogy nem fizetik vissza az árát, ha a végsõ megoldásra kerülne sor, mert annak csúnya vége lenne..

Lehetséges alternatívaként a webs.hu-t néztem hirtelen. Elég korrektnek ajánlotok vannak, dicséretet is hallottam már róluk. Lényegében mindent nyújtanak, bár azért még utána kell járni a dolognak, mert mondjuk a .htaccess-re nem találtam utalást..
Mobicom.hu elég olcsón adnak mindent. Ez jó és baj is, mivel túl olcsón. Elõzõ választásomnál is ez vezetett, be is fürödtem, legalábbis egyelõre úgy tûnik. Nem valószínû, hogy õket választom, bár referenciaként jópár oldalt felmutatnak, kérdés, hogy mennyi igaz belõlük.
Ebbe most nem megyek bele jobban, leginkább költségek határozzák meg a dolgot. A HUWEB Kft. az nagyon jó, nagyon meg vagyok velük elégedve a foxmail kapcsán. Viszont több, mint a duplájába kerül annak, amit rászánok a dologra. De tény, hogy soha semmi probléma nem volt!

Majd kiderül, addig is bocsi, ha nem elérhetõ az oldal. :\

Hozzászóláshoz a Disqus szolgáltatását használom, korábbi vélemények elovlasásához és új hozzászólás írásához engedélyezd a Disqus-tól származó JavaScripteteket.