Google Analytics

Az oldalam a Google Analytics szolgáltatásait is használja. Ez annyit tesz, hogy statisztikát készít nekem a látogatók adatairól. Reményeim szerint segít majd, hogy minél könnyebben megtaláltassam magam a látogatókkal, keresõkben elõrébb kerüljek, jobb helyezést érjek el. Persze addig még sokat kell alakítanom, javítanom az oldalon.
Elsõsorban a tartalmi elrendezés okoz gondot. Ez részben abból adódik, hogy még nem teljesen vagyok tisztában a drupal mûködésével, másrészt még nem alakult ki bennem a teljes kép arról, hogy hogyan is kellene mindezt csinálni..

Az analytics-t azért vezettem be, mert a Webalizer nem igazán használható a számomra. A szolgáltató meg ezt adja alapból. A foxmail.hu oldal viszont nagyon jó rendszert használ. Az AwStats eléggé profi, részletes statisztikákat nyújt átlátható módon. Lehet szûrni, válogatni, ahogy tetszik.

Annyit még hozzátennék a dologhoz, az analytics bizonyos tekintetben felesleges, blokkolandó tartalomnak tekinthetõ. A blokkolást az adblock is elvégezheti, amennyiben szerepel a szûrõlistában a http://www.google-analytics.com/urchin.js cím. Leszögezem, hogy az általam készített lista nem fogja tartalmazni ezt, éppen azért, mert ez engem tévesztene meg. Ellenben, aki úgy érzi, nyugodtan hozzáadhatja saját definícióihoz.

-- Szerk. --

Egy ideje hozzá van fûzve az analytics linkje is a listámhoz

Hozzászóláshoz a Disqus szolgáltatását használom, korábbi vélemények elovlasásához és új hozzászólás írásához engedélyezd a Disqus-tól származó JavaScripteteket.