Last.fm

Azért írok már errõl a site-ról, mert az egész magyar weben szinte senki nem hallott még róla.
A last.fm egy zenei közösségi oldal, vagy valami hasonló. Arra jó, hogy megoszd, közösségesítsd a zenét, amit hallgatsz.
Anno, még az audioscrobbler.com oldal csinálta mindezt, aztán nemrég áttértek a lastefem domainre. Itt fejlesztve van, múltkor láttam beta-t is, ami most már a stabil verizó.
A közösségesítés abból áll, hogy amikor hallagatsz egy zenét, a lejátszód feltölti a muzsika adatait a last.fm szerverére, az meg kilistázza, statiszikát készít. Olyan usereket keres, akik hasonló beállítottságúak a dallamokat illetõen, azokat is megmutatja, meg lehet csoportokhoz is csatlakozni. Meg el is lehet õket hagyni, ha úgy érzed. Aztán lehet spanokat gyûjteni, freinds címszó alatt és van egy tök jó AJAX based shoutbox, ahol chat hasonló dolog vihetõ végbe.
Aztán ott van még a rádió funkciója is. Létezik group rádió, recommended, neighbors radio (de biztos van még más is).
Szóval ilyen oszd meg a világgal a zenei éned, jól mutasd meg az elvetemült technofanoknak, hogy milyen is a heavy metal (nem mintha bárkit is érdekelne), beszélj róla, ajánld társaidnak és ismeretleneknek is, legyél Te a legmuzikálisabb személyiség és csak élvezd a zenét.

Ja igen. És hogy a paranoidok is aggódhassank. A szemét last.fm képes arra, hogy folyton tudni fogja, hogy mit hallgatsz. Sõt, lassan megismeri a zenei izlésed is. Teljesen. És akkor majd jön a big brother, aki elkap, megfolyt és kibelez, mert Te buta módon kiadtál magadról olyan titkokat, amik senkire nem tartoznak.

Aham, nekem is van ott accountom.

Hozzászóláshoz a Disqus szolgáltatását használom, korábbi vélemények elovlasásához és új hozzászólás írásához engedélyezd a Disqus-tól származó JavaScripteteket.