Ubiquity - Firefox - extendable extension

Mozilláéknál valaki megint nem tudott aludni és valami olyat talált ki, ami új, meglepő és talán még használható is.
Amikor a hupon jelent meg cikk róla, még nem igazán láttam benne lehetőségeket, úgy tűnt, hogy csak arra van kitalálva, hogy parancsokkal érjük el azt, amit eddig billentyű kombinációkkal vagy egérrel tehettünk meg.

Az Ubiquity egy olyan extension, ami megsegít minket, hogy parancsokkal tudjunk böngészni, gyorsan tudjunk a weben fellelhető tartalmakat összekapcsolni, gyűjteni, megosztani, keresni és gyakorlatilag bármit, amit a webbel csinálni lehet. Hasonlóan a Greasmonkey-hez itt is saját scriptekkel tudunk készíteni, csak ebben az esetben nem egy-egy weboldal manipulálása a cél, hanem azok már létező funkicóinak sokkal jobb kihasználása. Ezzel az extensionnel gyakorlatilag komolyabb értelmet nyerhet a mikroformátumok széleskörű és mindenre kiterjedő, egységes használata, hogy sokkal könnyebben feldolgozható adatokat hozzunk létre. Az extension segít majd őket feldolgozni és használni.

És akkor egy kis ízelítő róla:

Ubiquity for Firefox from Aza Raskin on Vimeo.

Hozzászóláshoz a Disqus szolgáltatását használom, korábbi vélemények elovlasásához és új hozzászólás írásához engedélyezd a Disqus-tól származó JavaScripteteket.